KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

01|06
2020
18:37

Ο Κρόκος Κοζάνης ταξιδεύει στην Κίνα

Η πρώτη ποσότητα κρόκου που θα εξαχθεί στην Κίνα φεύγει τις επόμενες μέρες από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. 

Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων γραφειοκρατικών διαδικασιών, ο κρόκος Κοζάνης του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών "ταξιδεύει" στην Κίνα. Αρχικά το προϊόν θα βρεθεί σε ορισμένα ειδικά καταστήματα διατροφής στην ασιατική χώρα.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βασίλης Μητσόπουλος κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων εξήγησε ότι πρόκειται για μικρή ποσότητα συνολικά 1Kg σε συσκευασίες του 1 gr που αρχικά εξάγεται σε πιλοτικό στάδιο προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας στην συγκεκριμένη χώρα. «Ο κρόκος είναι ακριβό μπαχαρικό και δεν θα ήταν επιθυμητό την πρώτη φορά να ρισκάρουμε μεγάλες ποσότητες», εξήγησε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μετά από σκληρή δουλειά γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο των παραγωγών, να βλέπουν το προϊόν τους να ταξιδεύει σε άλλες αγορές» και συμπλήρωσε ότι σταθερή επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι «να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη χώρα».

Ο ίδιος κάλεσε τους παραγωγούς να δείξουν υπευθυνότητα στο προϊόν που παραδίδουν στον συνεταιρισμό καθώς και μεγαλύτερη προσοχή σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διαλογής του προϊόντος, καθότι ο κρόκος Κοζάνης θα υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους από τις Κινεζικές υπηρεσίες τροφίμων.

Πρόγραμμα κατάρτισης κροκοπαραγωγών

Την ίδια στιγμή ξεκινά το 1ο πρόγραμμα κατάρτισης των κροκοπαραγωγών με θέμα: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου».

Πρόκειται για σεμινάρια του ΟΑΕΔ με στόχο την εκπαίδευση των κροκοπαραγωγών στους τομείς της καλλιέργειας, της αποθήκευσης, της μεταποίησης, της τυποποίησης, αλλά και σε θέματα επιδοτήσεων και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ήδη έχουν εγκριθεί 90 άτομα έχουν ήδη εγκριθεί , στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 150 και να καταρτιστούν όλα τε μέλη του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών. 

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία