KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

02|01
2021
17:02

Στο επίκεντρο συνάντησης η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Σημαντικά ζητήματα στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη. 

Το θέμα που έχει προκύψει με την ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας" έθεσε κατά προτεραιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία το σώμα ζητεί -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί η "ρύθμιση Αποστόλου" και να ληφθεί σειρά μέτρων για να προστατευθεί το προϊόν.

'Οπως είπε ο περιφερειάρχης, ο υπουργός έκρινε θετικά την απόφαση του ΠΕΣΥ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το εν λόγω θέμα είναι "εξαιρετικά σύνθετο, με νομικές, οικονομικές, εθνικές πλευρές" και τονίζοντας ότι θα "πρέπει να υπάρξει εθνική στρατηγική προστασίας του προϊόντος, καθώς μεγάλος αντίπαλος της χώρας μας είναι οι χώρες της λεκάνης της Μεσογείου".

Παράλληλα, ο Μ. Βορίδης υπενθύμισε ότι η αποκαλούμενη "ρύθμιση Αποστόλου" εκκρεμεί στο ΣτΕ, όπου είτε θα κριθεί νόμιμη είτε θα καταπέσει.

Ανάλογα με την απόφαση, θα πρέπει να επιλεγεί και ο χειρισμός του θέματος της ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας" είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι όσον αφορά την ΠΟΠ "θα πρέπει και οι φορείς που είναι ιδιοκτήτες της να κινήσουν κι αυτοί διαδικασίες".

Επίσης, ο περιφερειάρχης έθεσε και το πρόβλημα που υφίσταται στην Αργολίδα με τα μανταρίνια, λαμβάνοντας την δέσμευση ότι θα υπάρξει σχετική φροντίδα από την πλευρά του υπουργείου.

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ