KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

20|01
2021
13:27

Καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση των συστημάτων τροφίμων

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία στο Βερολίνο, ο Γενικός Διευθυντής του FAO απευθύνει έκκληση για μια δημιουργική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στα συστήματα γεωργικών προϊόντων διατροφής για την προώθηση της ανάκαμψης από το COVID-19 και την επίτευξη ενός βιώσιμου κόσμου. 

Καινοτόμες λύσεις στα συστήματα γεωργικών προϊόντων διατροφής βοήθησαν τα νοικοκυριά και τις χώρες να αντιμετωπίσουν διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η καινοτομία συμβαίνει στα σύνορα της τεχνολογίας αλλά και στη χάραξη πολιτικής και στα επιχειρηματικά μοντέλα, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του FAO, ενώ μίλησε σε μια εικονική ομάδα υψηλού επιπέδου σχετικά με τον τρόπο ενίσχυσης της βιωσιμότητας των συστημάτων τροφίμων και την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον FAO στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Διατροφή και τη Γεωργία ( GFFA ) του Βερολίνου. Άλλοι συμμετέχοντες περιελάμβαναν τη Julia Klockner, την Ομοσπονδιακή Υπουργό Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, Thoko Didiza, Υπουργό Γεωργίας, Μεταρρυθμίσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής, Jamshid Khodjaev, Υπουργό Γεωργίας του Ουζμπεκιστάν, Christian Hofer, Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Γεωργίας της Ελβετίας και Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος του Syngenta Group, μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής σπόρων και καλλιέργειας.

Παραδείγματα συστημάτων γεωργικών τροφίμων που υποστηρίζονται από την καινοτομία περιλαμβάνουν πράσινα κανάλια που συνδέουν τους παραγωγούς φρέσκων τροφίμων με αστικά κέντρα, λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που αναπτύσσονται σε όλο το φάσμα των συστημάτων γεωργικών τροφίμων και λύσεις που έχουν διασφαλίσει τη λειτουργία των πρακτικών ασφάλειας των τροφίμων εν μέσω εκτεταμένων περιορισμών στην κυκλοφορία ατόμων που πυροδοτήθηκαν από την έκτακτη ανάγκη COVID-19.

Οι κλειδαριές έκαναν τους ανθρώπους να εξαρτώνται περισσότερο από το ψηφιακό επιχειρηματικό μοντέλο, είπε ο Qu, σημειώνοντας εφαρμογές κατά μήκος της αλυσίδας από το «χωράφι του αγρότη στο πιάτο του καταναλωτή».

Μετά την πανδημία και τους συναφείς περιορισμούς στην κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών, ο FAO οδήγησε μια παγκόσμια προσπάθεια για τον μετριασμό της πιθανής αστάθειας των τιμών των τροφίμων και του κινδύνου εμπορικών περιορισμών, οργάνωσε και υποστήριξε καινοτόμες θεσμικές προσεγγίσεις - συμπεριλαμβανομένης της τριμερούς υπουργικής συνάντησης της Αφρικανικής Ένωσης συνεκτική ενσωμάτωση των χαρτοφυλακίων πολιτικής για τη γεωργία, το εμπόριο και τη χρηματοδότηση των μελών, και παρουσίασε την πρωτοβουλία Hand-in-Hand με το μυθιστόρημα Geospatial Platform and Big Data lab .

"Η καινοτομία δεν είναι κάποια θεωρητική ιδέα - είναι πραγματικότητα", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής.

Κοιτάζοντας μπροστά, το πρόγραμμα αντιμετώπισης και ανάκαμψης του FAO COVID-19 , αναγνωρίζεται ως οδηγός: δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων, προγράμματα κοινωνικής προστασίας, ενίσχυση της ανθεκτικότητας των μικρών αγροτών, ενδυνάμωση των γυναικών της υπαίθρου, διευκόλυνση του εμπορίου και διαφάνεια της αγοράς καθώς και η προσέγγιση One Health - που προωθείται από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ) - ενσωμάτωση στρατηγικών ανθρώπινων και ζωικών ασθενειών με εκείνες για την προστασία της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων.

Η FAO βελτιώνει επίσης εργαλεία σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας νέες εισόδους όπως δορυφορικές εικόνες για μηχανική μάθηση, για βαθμονόμηση και ταξινόμηση των προοπτικών καλλιέργειας και παρακολούθηση των κινδύνων διαταραχής στην παραγωγή και το εμπόριο τροφίμων. Αυτό, και η Διεθνής Πλατφόρμα για Ψηφιακά Τρόφιμα και Γεωργία , η οποία καλωσόρισε στην υπουργική συνάντηση του GFFA του περασμένου έτους και τώρα έχει συσταθεί από τον FAO, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παροχή κρίσιμης υποστήριξης στα μέλη που εφαρμόζουν την προσέγγιση One Health, καθώς και στην αύξηση της παραγωγικότητας γενικά, ο διευθυντής -Γενικός είπε.

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ