KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

15|02
2023
17:45

Έλληνες κτηνοτρόφοι: Η δύναμή μας είναι οι καταναλωτές και η ποιότητα των προϊόντων μας

Εμείς, ως ΕΘΕΑΣ θεωρούμε ότι προέχει ο έλεγχος της κερδοφορίας, αν δηλαδή δικαιολογείται η απόσταση της τιμής του παραγωγού με τον καταναλωτή και αν οι έλεγχοι, τόσο για την ποιότητα, όσο και για τις πρακτικές είναι οι προβλεπόμενοι.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός «χτυπούν», τόσο το εισόδημα των καταναλωτών, όσο και των παραγωγών.

Σήμερα, το κόστος παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων έχει αυξηθεί σημαντικά από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών και την αύξηση της τιμής της ενέργειας. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να παραγάγουν με ζημιά προμηθεύοντας ποιοτικά τρόφιμα τους καταναλωτές, στηρίζοντας έτσι τη διατροφική επάρκεια της χώρας. Όμως, δεν είναι η τιμή πώλησης των κτηνοτροφικών προϊόντων από τους παραγωγούς, που πλήττει το εισόδημα του καταναλωτή. Αυτό που το πλήττει είναι η τελική τιμή του προϊόντος από τα αυξημένα κέρδη των ενδιάμεσων, οι εναρμονισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται, οι μειωμένοι έλεγχοι και οι απομιμήσεις των ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων μας, που οδηγούν τελικά σε παραπλάνηση των καταναλωτών.

Εμείς, ως ΕΘΕΑΣ θεωρούμε ότι προέχει ο έλεγχος της κερδοφορίας, αν δηλαδή δικαιολογείται η απόσταση της τιμής του παραγωγού με τον καταναλωτή και αν οι έλεγχοι, τόσο για την ποιότητα, όσο και για τις πρακτικές είναι οι προβλεπόμενοι. Γιατί μέσα στην αναστάτωση που δημιουργείται, διάφοροι επιτήδειοι με τη λογική της τάχα μειωμένης τιμής, προσπαθούν να προωθήσουν υποδεέστερα προϊόντα στους καταναλωτές και να υποκαταστήσουν τα ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα μας.

Οι συνεταιρισμοί που παράγουν τέτοια ποιοτικά προϊόντα, τα προμηθεύουν στους καταναλωτές με την καλύτερη αναλογία τιμής και ποιότητας. Στόχος μας είναι, να μπορούν, να τα προμηθευτούν οι καταναλωτές και να επιβιώσουν οι κτηνοτρόφοι. Καλούμε, λοιπόν, τους καταναλωτές να εντάξουν μέσα από αυτή την προσπάθεια αντίδρασης στις αυξημένες τιμές και τα αδικαιολόγητα κέρδη την προτίμησή τους στα γαλακτοκομικά προϊόντα των κτηνοτρόφων μας.

Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για τους ελέγχους στην αγορά των γαλακτοκομικών, καθώς και την προστασία του εισοδήματος των καταναλωτών για να αποφεύγονται οριζόντιες αντιδράσεις που πλήττουν την πλευρά της παραγωγής των κτηνοτρόφων.

Τέλος, πρέπει να αναλάβει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο του κόστους παραγωγής των κτηνοτρόφων, που θα καταστήσει τα προϊόντα τους περισσότερο ανταγωνιστικά, έτσι ώστε να ωφεληθεί και να στηριχθεί ο ευάλωτος καταναλωτής.

Πηγή: Etheas.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ