KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

22|06
2020
11:09

Εξεταστική επιτροπή για την προστασία των μεταφερόμενων ζώων

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να συγκροτήσουν επιτροπή έρευνας για να εξετάσουν εικαζόμενες παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των κανόνων καλής μεταχείρισης των ζώων της ΕΕ κατά τη μεταφορά εντός και εκτός της ΕΕ. 

Η νέα εξεταστική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με 605 ψήφους υπέρ και 53 κατά, με 31 αποχές, θα πρέπει να ερευνήσει εικαζόμενες παραβιάσεις κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά και συναφείς επιχειρήσεις εντός και εκτός της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας, δρόμος, σιδηρόδρομος και θάλασσα. Θα επικεντρωθεί στον τρόπο εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ από τα κράτη μέλη και κατά πόσον η Επιτροπή της ΕΕ τους επιβάλλει σωστά, λέει η εγκριθείσα απόφαση.

Η επιτροπή θα εξετάσει την εικαζόμενη αποτυχία της Επιτροπής της ΕΕ να αποδείξει ότι οι κανόνες της ΕΕ για τη μεταφορά ζώντων ζώων σε ολόκληρη την ΕΕ και σε τρίτες χώρες παραβιάζονται σοβαρά και συστηματικά. Θα διερευνήσει μια υποψία έλλειψης εφαρμογής και επιβολής των διατάξεων της ΕΕ σχετικά με το χώρο και το χώρο για τα μεταφερόμενα ζώα, το πότισμα, τη σίτιση και το κρεβάτι τους, καθώς και το σύστημα θερμοκρασίας και εξαερισμού κατά τη μεταφορά.

Τα μελλοντικά μέλη της επιτροπής θα μπορούσαν να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή και τα κράτη μέλη διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με το χειρισμό μεταφερόμενων ζώων, σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, την πρόληψη καθυστερήσεων και τη μεταφορά ακατάλληλων ζώων και ζώων που δεν έχουν ακόμη απογαλακτιστεί. Μπορούν επίσης να διερευνήσουν την υποτιθέμενη αποτυχία των εκτελεστικών και των εθνικών αρχών της ΕΕ να εφαρμόσουν τους κανόνες της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των μεταφερόμενων ζώων και εκτός της Ένωσης, όταν μεταφέρουν ζωντανά ζώα από την ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ.

Η επιτροπή πρέπει να υποβάλει την τελική της έκθεση εντός 12 μηνών από τη στιγμή της σύστασής της. 

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ