KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

06|05
2021
19:37

ΣΕΚ για νοθευμένη φέτα: Η ατιμωρησία θα διογκώσει τα προβλήματα στην κτηνοτροφία

Ερωτήματα για το ποιος είναι ο λόγος που καθυστερεί το πόρισμα ελέγχου εδώ και δύο μήνες, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι ζητούν την διαλεύκανση της υπόθεσης, απευθύνει ο ΣΕΚ. 

«Η καθυστέρηση του πορίσματος και η ατιμωρησία θα διογκώσει τα προβλήματα στην κτηνοτροφία. Πολύ φοβόμαστε, ότι θα φέρει ξανά μείωση των τιμών στους αιγοπροβατοτρόφους , θα δώσει όπλα και στις χώρες που διεκδικούν την κατάργηση του ΠΟΠ φέτας στο εξωτερικό. Η καθυστέρηση του πορίσματος θα μας αναγκάσει τις επόμενες μέρες να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ με αφορμή την καθυστέρηση του πορίσματος της έρευνας για τη νοθευμένη φέτα ΠΟΠ στη γερμανική αγορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΚ έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τη διαδικασία που ακολουθεί το ΥΠΑΑΤ, για την υπόθεση της νοθείας στη φέτα. Η πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε την βούληση να φτάσει η έρευνα της υπόθεσης μέχρι το τέλος.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στηλιτεύουν την ατιμωρησία διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις έως σήμερα, κάνοντας λόγο για κοινό μυστικό, ότι υπάρχει ασυδοσία στην παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση του κόστους των βιομηχανιών και αύξηση των κερδών τους με ταυτόχρονη μείωση της τιμής του γάλακτος, με συνέπεια την σταδιακή εγκατάλειψη από το επάγγελμα των παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος, την υποβάθμιση της ποιότητας της φέτας, νοθεία του ΠΟΠ προϊόντος με τη χρήση συμπυκνωμένου ή νωπού εισαγόμενου γάλακτος και την εφαρμογή των παράνομων τεχνικών όπως της υπερδιήθησης στην παραγωγική διαδικασία καθώς και μηχανημάτων creamoprot.

Ο ΣΕΚ όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει αυτά τα προβλήματα με δεκάδες ανακοινώσεις και παραστάσεις χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση από την πολιτική ηγεσία.

Αναρωτιόμαστε όλοι, ποιος είναι ο λόγος που καθυστερεί το πόρισμα ελέγχου εδώ και δύο μήνες; ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι ζητούν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ΣΕΚ από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για την υπόθεση της νοθείας στο εξωτερικό πριν ακόμα γίνουν οι καταγγελίες, ενημέρωσε το ΥΠΑΑΤ καθώς και τη διεπαγγελματική φέτας καταθέτοντας στοιχεία που θα βοηθούσαν στην υπόθεση.
Φτάσαμε στο σημείο να δυσφημείται η φέτα ως εθνικό ΠΟΠ προϊόν στο εξωτερικό και το εσωτερικό χωρίς να υπάρχει επίσημο πόρισμα δίνοντας όπλα στους ανταγωνιστές του εξωτερικού να αμφισβητούν την φέτα ΠΟΠ.

Αυτό που μας κάνει όμως ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος και όπου υπήρχε, υπήρχε στην ουσία ατιμωρησία, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Ο ΣΕΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει καταθέσει προτάσεις για τους ελέγχους καθώς και την τήρηση του κανονισμού του ΠΟΠ φέτας.

Στηρίζουμε τις προτάσεις των εργαζομένων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, είναι προτάσεις που τις έχουμε καταθέσει μαζί με άλλες εδώ και χρόνια.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιβεβλημένη η εκπροσώπηση των παραγωγών γάλακτος μέσω των οργανώσεών τους (ΣΕΚ-ΠΕΚ) στο Δ.Σ. του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ αφού σημαντικό μέρος των εσόδων του Οργανισμού προέρχεται από τις εισφορές των κτηνοτρόφων.

Η καθυστέρηση του πορίσματος και η ατιμωρησία θα διογκώσει τα προβλήματα στην κτηνοτροφία. Πολύ φοβόμαστε, ότι θα φέρει ξανά μείωση των τιμών στους αιγοπροβατοτρόφους , θα δώσει όπλα και στις χώρες που διεκδικούν την κατάργηση του ΠΟΠ φέτας στο εξωτερικό. Η καθυστέρηση του πορίσματος θα μας αναγκάσει τις επόμενες μέρες να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε.

Ας το πάρουν απόφαση δεν μπορεί να κουκουλωθεί αυτή η υπόθεση, θα φτάσει μέχρι τέλους». 

Πηγή: NeaPaseges.gr

Tags: Φέτα

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ