KUBOTA BOUFARDEAS 1 750x150 1 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

16|03
2020
11:35

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ προς ΚΥΔ και παραγωγούς

Ενημέρωση σχετικά με τον Κορονοϊο και την υποβολή ΕΑΕ2020.

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) τις τελευταίες μέρες δέχεται πολλές οχλήσεις, αλλά και τηλεφωνήματα μεγάλης ανησυχίας, σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, στο περιβάλλον εξάπλωσης του κορωνοϊού που διανύουμε, από τα κατά τόπους ΚΥΔ, ιδιώτες κλπ. Κάποιοι ζητούν ακόμη και την αναστολή της υποβολής δηλώσεων και θέτουν ερωτήματα για το αν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη, μέτρα αντιμετώπισης κλπ.

Ως προς το ενδεχόμενο παράτασης στην υποβολή των ΕΑΕ επισημαίνεται ότι την παρούσα χρονική στιγμή ως καταληκτική ημερομηνία παραμένει η 15η Μαΐου 2020. Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο νεότερο οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν άμεσα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι προτιμότερη η υποδοχή των παραγωγών αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Προτρέπουμε τα ΚΥΔ να επικοινωνήσουν με τους παραγωγούς τηλεφωνικά, να τους δώσουν οδηγίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η φυσική τους παρουσία στον χώρο του ΚΥΔ κ.ο.κ. Επιπροσθέτως, καλό θα ήταν να οργανώσουν τους χώρους τους με τρόπο που να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξασφαλίζονται κατάλληλες συνθήκες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες για τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη εκπονήσει «Ειδικό Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας (ΕΣΕΣ-COVID19)», ώστε να αυξήσει το βαθμό ετοιμότητάς του και να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω του κορονοϊού.

Προετοιμαζόμαστε τεχνικά για τα πλέον ακραία σενάρια, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις του έργου.

Ήδη έχει εκπονήθει ακόμα και σχέδιο για την περίπτωση που θα χρειαστεί να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε τόσο η λειτουργία του συστήματος, όσο και η τεχνική υποστήριξη να συνεχιστεί. 

Πηγή: NeaPaseges.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: [email protected]

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Επικοινωνία

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ