LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|12
2018
17:40

Αναγνωρισμένες προσωπικότητες του Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 20ου Φεστιβάλ και της Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs

Προσωπικότητες από τον χώρο των MEDIA, των επιστημών, των τεχνών, της εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας, αποτελούν και φέτος, κατά το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους , τα μέλη των κριτικών επιτροπών. Άνθρωποι που, ο καθένας στον τομέα του, έχουν ξεχωρίσει με την δημιουργική τους δράση και την καλλιτεχνική τους ματιά.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι η Μάργκρετ Άλμπερς, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) και διευθύντρια προγραμμάτων της Ένωσης για την Προώθηση του Γερμανικού Παιδικού Κινηματογράφου.

Μέλη είναι η Χίλντε Στένσενς , ιδρύτρια, καλλιτεχνική και γενική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νεανικά Κοινά Filem’on το 2007, η Μάρτα Νιέτο Πόστιγο, συνδιευθύντρια περιεχομένου στο Drac Màgic, έναν πολιτιστικό συνεταιρισμό με έδρα τη Βαρκελώνη που φέρνει τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική κουλτούρα στα σχολεία, τα παιδιά και τους νέους από το 1970 και προγραμματίστρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Γυναικείου Κινηματογράφου της Βαρκελώνης, ο Andrzej Romanjasiewicz, παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ιδρυτικό μέλος του Πολωνοβρετανικού Κινηματογραφικού Ιδρύματος για Νεανικά Κοινά και ο Αντώνης Κόκκινος, πτυχιούχος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και του τμήματος Σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου. Γραμματέας της κριτικής επιτροπής είναι ο αρχαιολόγος-ιστορικός Κώστας Πασχαλίδης.

Κριτική επιτροπή kids & docs

fest start 14

Πρόεδρος είναι η Sannette Naeye, πρώην διευθύντρια του Cinekid Foundation και του Cinekid, Film, TV and New Media Festival, η οποία από την άνοιξη του 2017 εργάζεται ως ανεξάρτητη σύμβουλος και παραγωγός.

Μέλη της επιτροπής είναι ο Felix Vanginderhuysen, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), ιδρυτής της τη Jekino, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προώθηση ποιοτικών ταινιών για παιδιά ενώ τo 2007 τιμήθηκε με το Βραβείο Πολιτισμού της Φλάνδρας από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Günther Kinstler, σύμβουλος παιδικών και νεανικών ταινιών από τη Γερμανία και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Βόννης , ο Παύλος Κάβουρας, καθηγητής της Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) , ο Σταύρος Ψυλλάκης, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών ντοκιμαντέρ. Γραμματέας αυτής της κριτικής επιτροπής είναι η εκπαιδευτικός Αδαμαντία Ζαφειροπούλου.

Εκτός από τις δύο διεθνείς κριτικές επιτροπές, υπάρχουν και οι κριτικές επιτροπές των παιδιών. Ειδικοί παιδαγωγοί και εμψυχωτές στις κριτικές επιτροπές των παιδιών είναι οι: Φρόσω Σαρλή, Λάζαρος Ασμής, Γκόλφη Γαβρηλιάδη, Λίνα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Γείτονα και Σοφία Μάλεση.

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ