14|05
2019
13:52

Παρέμβαση για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα εκλογικά τμήματα από Λάμπη Αριστειδόπουλο

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία περνάει και πάλι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Λάμπης Αριστειδόπουλος.

Ο ίδιος απέστειλε αίτημα προς το Δήμαρχο Πύργου, με το οποίο ζητά να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της ελλιπούς προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε όλα ανεξαιρέτως τα εκλογικά τμήματα.

Στο έγγραφο αυτό, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι "το δικαίωμα για τη συμμετοχή των ΑμεΑ στην πολιτική και δημόσια ζωή, συμπεριλαμβανομένης και της προσβασιμότητας, κατοχυρώνεται ευρέως από το αρ.29 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία".

Δε μπορούμε, λοιπόν, να μιλάμε για ισονομία και ισοπολιτεία, τη στιγμή που δε διασφαλίζεται ούτε καν η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ΑμεΑ. Ευελπιστούμε μετά και την παρέμβαση του κ. Αριστειδόπουλου, να επιλυθεί το φλέγον αυτό ζήτημα, καθώς ο αριθμός των πολιτών που αναμένεται να τεθεί εκτός εκλογικής διαδικασίας λόγω αναπηρίας στο Δήμο Πύργου είναι ιδιαίτερα μεγάλος. 

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.