18|05
2019
15:54

Αντωνακόπουλος: Πύργος, πόλη Παγκόσμιας Ολυμπιακής Λογοτεχνίας

Μια πρόταση του Τάκη Αντωνακόπουλου με άμεσα πολιτισμικά αλλά και οικονομικά οφέλη για την περιοχή

Ένα φιλόδοξο αλλά απόλυτα υλοποιήσιμο σχέδιο με στόχο την άμεση ανάδειξη πολιτισμικών αλλά και οικονομικών οφελών για την περιοχή του Πύργου ξεκινά ο Τάκης Αντωνακόπουλος

Όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί δημόσια αλλά και στο πρόγραμμά του ,από την επομένη των εκλογών εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος Πύργου, θα ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια για την ανάδειξη του Πύργου ως Κέντρου Παγκόσμιας Ολυμπιακής Λογοτεχνίας

Ιστορική παρακαταθήκη για το εγχείρημα αποτελεί ο Πύργιος Λογοτέχνης Τάκης Δόξας και το Παγκόσμιας αναγνώρισης ποίημά του «Το Φώς της Ολυμπίας» το οποίο απαγγέλλεται πριν την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και μεταδίδεται ζωντανά σε τρία δισεκατομμύρια πολίτες του κόσμου.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 στο Τόκυο αποτελούν την μεγάλη ευκαιρία του Πύργου.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου «Μνημείο των Αθανάτων» και πρόεδρος του Τμήματος φίλων UNESCO Hλείας, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με την Ιαπωνική Πρεσβεία, για την άμεση αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από τις εκδηλώσεις Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά και τις παραδοσιακές ολυμπιακές αξίες της περιοχής μας.

Ως γνωστόν», ο φορέας «Μνημείο των Αθανάτων» ήδη υλοποιεί τεράστιο projeck στην περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας με πολλαπλά οφέλη.

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.