21|05
2019
14:11

Διονύσιος Αλεξόπουλος: Ο δημόσιος χώρος μας ανήκει

Στην εποχή μας ο  δημόσιος χώρος θεωρείται ξένος,  βάλλεται και απαξιώνεται αν και είναι σημαντικό αγαθό για όλους μας.

Στο δημόσιο χώρο (δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες κλπ) κινούμαστε, εργαζόμαστε, συναλλασσόμαστε, επικοινωνούμε, δρούμε. Είναι η καρδιά και η ψυχή της πόλης. Είναι θα λέγαμε αλλιώς ο κοινόχρηστος χώρος μέσα στον οποίο ζούμε και γι’ αυτό «ανήκει σε όλους μας».

Στον Δήμο μας  ο δημόσιος χώρος  δε θεωρείται αγαθό, αλλά χώρος εγκατάλειψης από τους αρμόδιους  και αυθαιρεσίας από  μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Ο δημόσιος χώρος  θα αλλάξει μόνο αν αλλάξουμε την αντίληψή μας και τη στάση μας  γι’ αυτόν.

Ζητούμε δημόσιους χώρους σχεδιασμένους σωστά ώστε να καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες, να προάγουν την επικοινωνία, να είναι ασφαλείς, οργανωμένοι, προσβάσιμοι, φωτεινοί, καθαροί, καλαίσθητοι.

Οι υψηλής ποιότητας δημόσιοι χώροι συμβάλλουν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση της  ποιότητας ζωής, αποτελούν πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, επενδύσεων και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει όχι μόνο να συντηρεί και να αναβαθμίζει αλλά και να προστατεύει το δημόσιο χώρο.

ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ για να έχει ο Δήμος μας σε προτεραιότητα τους δημόσιους χώρους, να μην εθίζει τους κατοίκους του στην αδιαφορία αλλά με τη συνέπεια και την αξιοπιστία του να προβάλλει το πρότυπο του ενεργού- υπεύθυνου πολίτη.

Αλεξόπουλος Διονύσιος

Δάσκαλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Με το συνδυασμό ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.