23|05
2019
12:10

Διονύσης Μπέλτσος: Η εγγυημένη επιλογή στο δήμο Πύργου

Ο Διονύσιος Μπέλτσος, γιός του αείμνηστου Πυργιώτη Ιωάννη Μπέλτσου και της Αναστασίας Σοφίας Μπέλτσου, είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός & Αεροναυπηγός και διατηρεί Τεχνικό Γραφείο μαζί με τον Σπύρο Καράμπελα Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό στον Πύργο Ηλείας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο και διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύργου κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014, έως τον Οκτώβριο του 2017. Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της Δημοτικής Αρχής, αφού κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος και ύστερα από πολύ προσπάθεια, συνεχής δουλειά και κόπο, κατάφερε να προσφέρει στον Δήμο Πύργου τα μέγιστα.

Σαν Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης προέβει στα παρακάτω:

 • Παρέλαβε διαλυμένο τον Τομέα της Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου και τον οδήγησε στα υψηλότερα ποσοστά πανελληνίως, με αποτέλεσμα να αναφέρεται ο Δήμος Πύργου τόσο στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής, όσο και στο πανελλήνιο συνέδριο των Φ.Ο.Δ.Σ.Α, ως πρότυπος Δήμος για Ανακύκλωση. Μεγάλες ιστοσελίδες και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας έκαναν μνεία για την Ανακύκλωση του Δήμου Πύργου.
 • Εξασφάλισε μέσω ενεργειών του, οικονομικό αντίτιμο για τον Δήμο Πύργου για κάθε τόνο ανακυκλωσίμου υλικού που μετέφεραν τα απορριμματοφόρα στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλωσίμων Υλικών, στην Πάτρα, αποφέροντας έσοδα στον Δήμο.
 • Εξασφάλισε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και χωρίς την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Πύργου, την προμήθεια 700 κάδων ανακύκλωσης 1100 λίτρων,100 κώδωνων αποθήκευσης γυαλιού, 100 κάδων ανακύκλωσης των 240 λίτρων, 30.000 σακούλες ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια,κ.λ.π) με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης στον Δήμο. Επίσης εξασφάλισε την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης , ενισχύοντας τον στόλο των οχημάτων ανακύκλωσης, χωρίς να χρεωθεί ο Δήμος Πύργου.
 • Πραγματοποίησε ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος, επισκέψεις σε όλα τα σχολικά ιδρύματα και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της ανακύκλωσης, Εξόπλισε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες με ειδικούς κάδους και διαφημιστικό υλικό προώθησης της ανακύκλωσης.   Επίσης κατάφερε να εξασφαλίσει την διοργάνωση δύο γιορτών ανακύκλωσης (λούνα πάρκ ανακύκλωσης) εντός της πόλης του Πύργου, με την συμμέτοχη της Ε.Ε.Α.Α, του Σ.Κ.Α.Ι και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.
 • Υλοποίησε μόνος του την μελέτη και των σχεδιασμό των πρώτων πράσινων σημείων γειτονιάς στην πόλη του Πύργου. Μάλιστα τα σημεία αυτά εντάχθηκαν στον επίσημα Οδηγό Πράσινων Σημείων του Υ.Π.Ε.Κ.Α και αποτέλεσαν πρότυπα πράσινα σημεία για όλους τους Δήμους πανελληνίως.

Τον Ιούλιο του 2016 και αφού είχε συμβάλλει τα μέγιστα, μέσω της επιστημονικής του κατάρτισης , στην εύρεση της λύσης για την διαχείριση των απορριμμάτων κατάφερε τα παρακάτω:

 • ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, τα απορρίμματα από όλο τον Δήμο Πύργου και από το στάδιο της πόλης του Πύργου.
 • Οργάνωσε την Υπηρεσία Καθαριότητας και μπήκε πρόγραμμα τόσο στην συλλογή των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου, όσο και στον οδοκαθαρισμό.
 • Προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την σύνταξη του τοπικού Σχεδίου του Δήμου Πύργου, που εντάχθηκε στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων και μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί διεκδίκηση κονδυλίων από την Περιφέρεια, που θα αφορούν τον τομέα της καθαριότητας και της Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου

Τον Μάιο του 2017, ανέλαβε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πύργου και κατάφερε μέσα σε τέσσερεις μήνες στην υλοποίηση των παρακάτω:

 • Ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση δώδεκα τμημάτων δρόμων της πόλης του Πύργου (πέριξ του Πρώτου Γυμνασίου, κ.λ.π).
 • Επισκευή πεζοδρομίων και βάψιμο φανοστατών της πόλης με συνεργεία του Δήμου.
 • Προχώρησε άμεσα σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου, στην σύνταξη διαγωνισμού με θέμα 'Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Ωλένης'.
 • Εξασφάλισε μέσω προσωπικών ενεργειών του και κατόπιν συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, την απευθείας χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου με το ποσό των 400.000 ευρώ για το έργο ανακατασκευή αστικής Οδοποιίας της Πόλης του Πύργου. Το έργο πραγματοποιείται τώρα εντός της πόλης του Πύργου.

Τον Οκτώβριο του 2017, παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου και τα προνόμια της θέσης (μισθός, κ.λ.π) λόγω διαφωνίας με την πολιτική που ακολουθούσε η Δημοτική Αρχή. Η ιστορία τον δικαίωσε...

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.