24|12
2018
12:07

Στηρίζω τον τόπο μου σημαίνει: Αγοράζω τοπικά, βάζω την Ελλάδα στο καλάθι μου

Μια έκκληση προς όλους

Του Γιώργου Παναγιωτόπουλου - Επικ. Καθηγητής - Υποψήφιου Δημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Ήδη διανύουμε την εορταστική περίοδο και σε προτεραιότητα, λιγότερο ή περισσότερο στον καθένα, είναι η αγορά καταναλωτικών αγαθών που αποτελεί ταυτόχρονα μια συνήθεια χρόνων. Αυτή η περίοδος φέρει μαζί της, πέραν των συμβολισμών, μια ευκαιρία μοναδική για την στήριξη της τοπικής παραγωγής και ανάπτυξης.

Είναι κατανοητό ότι, η οικονομική ύφεση που πλήττει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια δεν ξεπερνιέται με ευχολόγια.

Επιβάλλει, μεταξύ άλλων, την αναθεώρηση της πρότερης συμπεριφοράς μας όσον αφορά τα προϊόντα που επιλέγουμε και καταναλώνουμε, επαναπροσδιορίζοντας της στάσης μας ως καταναλωτικό κοινό με στροφή προς την στήριξη της ελληνικής παραγωγής, των ελληνικών προϊόντων και των ελληνικών, μικρών ή μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Ως κοινωνία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που συνδέονται με τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης ενισχύοντας την ελληνική παραγωγή και το τοπικό εμπόριο στηριζόμενοι στη δημιουργικότητα μας.

Η αναγνώριση της αξίας των ελληνικών προϊόντων της τοπικής αγοράς και η καθιέρωσή τους στη συνείδηση των καταναλωτών μπορεί να αποτελέσει μοντέλο ισόρροπης ανάπτυξης με συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων και βασιζόμενη σε πρωτοβουλίες που προωθούν την περαιτέρω κατανάλωσή τους.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ή περαιτέρω τεκμηρίωση για να καταλάβουμε ότι η στήριξη της τοπικής παραγωγής και αγοράς είναι το «όχημα» που θα μας οδηγήσει ως κοινωνία σε θέση να ξανασυναντήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Να συναντήσουμε μια νέα πραγματικότητα που είναι στις προσδοκίες μας.

Είναι όμως γνωστό ότι, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια καμπάνια του τύπου “αγοράζετε τα εθνικά σας προϊόντα” για ένα κράτος, είναι απαγορευτική, μιας και η διακίνηση αγαθών μέσα στην Ένωση είναι απολύτως ελεύθερη και χωρίς συνοριακά εμπόδια.

Εμείς όμως ως ελεύθεροι πολίτες, δεν έχουμε καμία δέσμευση. Είναι στην κρίση μας να επιλέξουμε.

Είναι δικαίωμά μας να σταθούμε δίπλα στον παραγωγό, στον επαγγελματία , στον πωλητή της γειτονιάς και του τόπου μας.

Είναι υποχρέωσή μας σήμερα , αυτές τις γιορτινές μέρες, να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή στη συμπεριφορά μας.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν μια καλή ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα για αλλαγή της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς προτιμώντας πλέον για τις αγορές μας τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις και ελληνικά προϊόντα. Η «ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, μέσω των αποφάσεών μας, ένα νέο ξεκίνημα γνωρίζοντας ότι η οικονομία του μέλλοντος οφείλει και πρέπει να στηρίζεται στο προσωπικό καλάθι του καθενός από μας.

Επιλέγουμε τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις. Επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα. Στηρίζουμε τον τόπο μας.

                                                                           Χρόνια Πολλά

Σχετικά Άρθρα

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.