20|02
2019
16:15

Στάθης Καννής: Δίπλα στις κοινότητές μας

Ορατή ακόμα και στον πιο καλόπιστο κάτοικο του δήμου Πύργου είναι η εικόνα εγκατάλειψης στις τοπικές κοινότητες Αγία Άννα, Πεύκη, Κλινδιά, κ.ά. της ΔΕ Ωλένης, αποτέλεσμα της πενταετούς αδράνειας και αδιαφορίας της δημοτικής αρχής.

Το οδικό δίκτυο, αγροτικό και αστικό, είναι κατεστραμμένο, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών. Οι αγρότες της περιοχής δυσκολεύονται να μεταβούν στις καλλιέργειές τους, τα μαθητικά δρομολόγια εκτελούνται με δυσκολία, ειδικά όταν βρέχει, και στα έκτακτα συμβάντα, όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, έχουμε δει τα πυροσβεστικά οχήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα διέλευσης. Τα σκουπίδια σχηματίζουν «λόφους», αφού η αποκομιδή είναι από αραιή έως ανύπαρκτη, με ευθύνη όσων έχτισαν καριέρες πάνω σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Δυστυχώς, ο δήμος Πύργου ήταν ουραγός στην πρόσκληση της περιφέρειας για χρηματοδότηση έργων μέσω του Ταμείου Μολυβιάτη, αφού ζήτησε –και πήρε- παράταση για να εντάξει όλα κι όλα δυο έργα, τη στιγμή που άλλοι δήμοι ενέταξαν πολύ περισσότερα.

Η αγροτική οδοποιία είναι προτεραιότητα για την παράταξή μας. Δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την επόμενη χρηματοδοτική πρόσκληση, για να δώσουμε ξανά το αίσθημα της ελπίδας στους κατοίκους των κοινοτήτων μας, και ιδιαίτερα στους κοινωνικά ευάλωτους.

Με τους κατοίκους του Χειμαδιού και της Κουτσοχέρας συζητήσαμε το πρόβλημα με τις εκτάσεις τους, τις οποίες διεκδικεί αδικαιολόγητα η Ιερά Μονή Καλαβρύτων. Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να είμαστε ενόψει του ανοίγματος του Κτηματολογίου, ώστε να αποτρέψουμε να χάσουν τη γη των παππούδων τους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να νικήσουμε την ερήμωση και τη μιζέρια.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ξαναδώσουμε ζωή και ελπίδα στα χωριά μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ξαναδώσουμε προοπτική στους νέους της υπαίθρου.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να νικήσουμε!

Στάθης Καννής,

Δικηγόρος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου

kannis koutsoxera


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.