28|02
2019
13:53

Γιάννης Λέντζας - Νέα Πορεία: Όλοι μαζί για να βγάλουμε το δήμο από το τέλμα

Με ηχηρά ονόματα στον συνδυασμό – Παρουσίασε τους πρώτους 20 υποψηφίους

Το εκλογικό του κέντρο στην Βάρδα, εγκαινίασε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, παρουσιάζοντας παράλληλα και τους είκοσι πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του «Νέα Πορεία».

Με μήνυμα «όλοι μαζί για έναν δήμο που θέλουμε και μας αξίζει», ο Γιάννης Λέντζας αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για την ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, χρεώνοντας παράλληλα λάθη στην παρούσα δημοτική αρχή τα οποία έχουν προκαλέσει όπως χαρακτηριστικά είπε καταστροφικά αποτελέσματα.
 
Lentzas 7
 
Η ομιλία του Γιάννη Λέντζα

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητές Συνδημότισσες και Συνδημότες

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που σήμερα βρίσκεστε εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και στην παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, της ανεξάρτητης, δημοτικής μας παράταξης, «Νέα Πορεία».

Μια παράταξη που ευελπιστεί να συσπειρώσει όλους τους Συνδημότες μας, του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αφού βασική μας αρχή αποτελεί το «όλοι μαζί για έναν δήμο που θέλουμε και μας αξίζει».

Όλοι μαζί, λοιπόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε από σήμερα την μεγάλη προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλύτερου Δήμου. Ενός Δήμου που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βιώνει την εγκατάλειψη και το μαρασμό. Ένας Δήμος που κάποιοι τον έχουν οδηγήσει στο τέλμα.

Βασικός στόχο του Συνδυασμού μας αποτελεί η ανοδική πορεία του Δήμου μας, αφού είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να υιοθετηθεί ένα νέο και αποτελεσματικό μοντέλο αυτοδιοίκησης όπου κυρίαρχο συστατικό θα έχει το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Η παράταξή μας «Νέα Πορεία» στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες, και στρατηγικές, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας. Ενός υπέροχου τόπου που όλοι μας αγαπάμε, που όλοι μας αποφασίσαμε σε αυτόν να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε τις οικογένειές μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες. Είναι χρέος μας απέναντι σε μας τους ίδιους και ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά μας.

Η αγωνία των Συνδημοτών μας, για το μέλλον αυτού του τόπου και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είναι η αιτία που δημιουργήθηκε ο Συνδυασμός «Νέα Πορεία»,

Lentzas 2

Lentzas 3

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες διεκδικώντας κονδύλια, και πόρους, μέσω εθνικών, και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να αναδειχθούν τα φυσικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, ο οποίος ενώ θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής στην Ηλεία, διαθέτοντας λιμάνι, αεροδρόμιο, δυναμικό πρωτογενή τομέα στη γεωργία και στην μεταποίηση, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, και ολοένα αυξημένο τουρισμό, έχει μείνει κομπάρσος. Κατάφεραν κάποιοι να τον υποβαθμίσουν οδηγώντας τον στο χειρότερο σημείο.

Ο λόγος είναι εμφανής, αφού στην πλειοψηφούσα παράταξη το μοναδικό τους μέλημα ήταν και είναι η προσωπική προβολή που οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου ασυνεννοησία μεταξύ των Συμβούλων, σε μάχες, κόντρες, και αποχωρήσεις, λόγω μη πραγμάτωσης προσωπικών φιλοδοξιών, με καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα όλοι μας.

Ποτέ δεν κατάλαβε η Σημερινή Δημοτική Αρχή και όσοι τη στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια ότι σε έναν Δήμο προέχει το συμφέρον των Δημοτών.

Ποτέ δεν κατάλαβε η Σημερινή Δημοτική Αρχή ότι η σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών είναι καθοριστική.

Ποτέ δεν κατάλαβε η Σημερινή Δημοτική Αρχή ότι η ύδρευση, η αγροτική οδοποιία, ο ηλεκτροφωτισμός, η καθαριότητα αποτελούν βασικές καθημερινές ανάγκες.

Εμείς λοιπόν τους λέμε, «Επιτέλους, φτάνει ως εδώ».

Σε όλους του Δήμους, η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που στέκεται αρωγός στον κάθε πολίτη. Και αυτό γιατί μόνο η ίδια μπορεί ν' αντιληφθεί τις θεμελιώδεις ανάγκες του, και να προσπαθεί να τις επιλύσει, γιατί κύριο μέλημά της πρέπει να είναι η ενασχόληση με την καθημερινότητα.

Κυρίαρχο μέλημα για τον Συνδυασμό μας, αποτελεί ο δρόμος για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας, μέσω διεκδικήσεις πόρων από τα προγράμματα της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Lentzas 5

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια αναγέννησης του Δήμου μας.

Όλοι μαζί να βοηθήσουμε για την δημιουργία ενός καλύτερου αναπτυξιακού περιβάλλοντος, στον αγροτικό, στον εμπορικό, στο βιομηχανικό τομέα, δίνοντας πρωτίστως έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό άλλωστε είναι το όραμα, όχι μόνο όσων συμμετέχουν στην Δημοτική μας παράταξη, αλλά και όλων των συνδημοτών μας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητές Συνδημότισσες και Συνδημότες

Πάνω σε αυτές τις βασικές αξίες, θα μπορέσουμε να έχουμε έναν ισχυρό Δήμο ο οποίος θα ανταποκριθεί στα καλέσματα των καιρών και θα προσφέρει υπηρεσίες στους Δημότες του, αντάξιες των προσδοκιών τους!

Με αυτά, τα λίγα λόγια, θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την συγκλονιστική παρουσία σας απόψε κοντά μας, και να σας παρουσιάσω τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Νέας Πορείας».  

Πρόκειται για άτομα γνωστά σε όλους σας, αξιόλογα, καταξιωμένα, κοινωνικά, και επαγγελματικά, με μεγάλη διάθεση προσφοράς για τον τόπο μας».

 

Lentzas 4

Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού "Νέα πορεία"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ
Κακαλέτρη Γεωργία, Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Βουπρασίας, Γεωπόνος
Βαγγελάκος Παναγιώτης, Επιχειρηματίας
Κούγιας Νικόλαος, Πρώην Αντιδήμαρχος, Δήμου Βουπρασίας Αγρότης
Μπιτούνη Πολυξένη, Ασφαλίστρια
Πρίφτη Τιτζογλάκη Μαρίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος
Μπέης Νικόλαος, Επιχειρηματίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ
Χατζής Κωνσταντίνος, Κτηνίατρος
Βαρβαρέσος Κωνσταντίνος, Πρώην Διευθυντής Ένωσης Λεχαινών
Ευθαλεία (Θάλεια) Μαρτζάκλη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Γεωργιόπουλος Νικόλαος, Επιχειρηματίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Παπαδόπουλος Νεόφυτος, Φαρμακοποιός
Παπούλια Παναγιώτα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Σοφιανός Χαράλαμπος, Δημόσιος Υπάλληλος
Μορτάκη Ευρυδίκη, Νοσηλεύτρια
Δημητρόπουλος Ευάγγελος, Ιατρός

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΡΟΥ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Σταυροπούλου-Πανταζή Νεκταρία
Ανυφαντής Πέτρος, Στρατιωτικός
Ρουφηκτού Μαγδαληνή, Υπάλληλος φαρμακείου
Πετρόπουλος Ευάγγελος, Υπάλληλος ΔΕΗ
Φλωράτος Γεράσιμος, Καθηγητής Ιταλικών

Lentzas 6

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.