08|03
2019
10:47

Η Ζέτα Ρωτίδη υποψήφια με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο

Με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες, ελπίζουμε σε μια καινούρια μέρα.

Σήμερα, ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα, εμείς συνεχίζουμε και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες. Η Ζέτα Ρωτίδη, μια εξαιρετική συνάδελφος, μια αληθινή φίλη, μια δυναμική γυναίκα με όρεξη και διάθεση προσφοράς στην υλοποίηση του οράματός μας για τον τόπο, για την Ανδραβίδα, για τον Δήμο μας, λέει ΝΑΙ σε αυτό που μας αξίζει. Λέει ΝΑΙ στην ανατροπή της παθογένειας και της στασιμότητας. Λέει ΝΑΙ και συμμετέχει στην προσπάθεια για να κερδίσουμε το μέλλον.  Η Ζέτα, με το μεράκι της προσφοράς και της δημιουργικότητας,  έρχεται να συμπληρώσει έναν κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειάς μας.

Είμαι η Γεωργία Ρωτίδη. Στο χωριό μου, την Ανδραβίδα, με ξέρουν από παιδί, ως Ζέτα. Γονείς μου είναι η Ευγενία, το γένος Ζορμπάνου, κι ο Δημήτρης Ρωτίδης, Σμήναρχος, Ιπτάμενος της Π.Α. Μοναδικός αδελφός μου, ο Κυριάκος Ρωτίδης, Διευθυντής σήμερα, Ρομποτικής και Συστημάτων Αυτοματισμού στην πολυεθνική εταιρεία ΑΒΒ. Μετά από μία περιπλάνηση ανά την Ελλάδα, στα νεανικά μου χρόνια, για λόγους εργασίας του αείμνηστου πατέρα μου, και αργότερα, για λόγους σπουδών, στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, κατέληξα από επιλογή μου, τα τελευταία 30 χρόνια, να ζω μόνιμα, μεταξύ Ανδραβίδας και Τραγανού.  Είμαι διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών και εργάζομαι ως Καθηγήτρια-Σύμβουλος, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Επιστήμες της Αγωγής) του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μιου.

Τις Μεταπτυχιακές​, όπως και τις Διδακτορικές μου σπουδές, τις άρχισα και τις ολοκλήρωσα με αριστεία, ως ενήλικη, παντρεμένη και μητέρα. Προς τούτο, και δηλώνω φανατική υπέρμαχος, της Δια Βίου Μάθησης, Εξέλιξης και Αυτο-πραγμάτωσης ΟΛΩΝ των ανθρώπων, Ανεξάρτητα από το Γένος, την Φυλετική ή Κοινωνική τους καταγωγή, και φυσικά, την Ηλικία τους!

Αντιμετωπίζοντας κάθε άνθρωπο, ως «Πρόσωπο», που θα πει, ως ολοκληρωμένη οντότητα, σχεδόν αυτονόητα, συντάχθηκα, μετά την τιμητική πρόταση του φίλου και συναδέλφου, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, με το συνδυασμό «Απόφαση Δημιουργίας». Εκτιμώ ότι η ενεργός συμμετοχή, σε αυτή την ομάδα «προσώπων», με Κρυστάλλινα Διάφανη την επαγγελματική, και κυρίως, την ατομική τους βιογραφία, και με Καθαρό βλέμμα, στραμμένο στον τόπο τους και τους ανθρώπους του, το Αναφαίρετο Δικαίωμα της Δημιουργίας και της Εξέλιξης, σε όλους τους τομείς, μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη!

Πιστεύω Ακράδαντα, και στοχεύω, μέσω της ομαδο-συνεργατικής  δουλειάς των ανθρώπων που συμμετέχουν στην «Απόφαση Δημιουργίας», και υπό τη φωτισμένη ηγεσία του Γιώργου Παναγιωτόπουλου,  στα ακόλουθα:

  • Στη Δημιουργική Αξιοποίηση του έμψυχου και άψυχου δυναμικού, το οποίο και πλουσιοπάροχα διαθέτει ο τόπος μας, ώστε να προχωρήσει επιτέλους «μπροστά», μια περιοχή, και μέσω αυτής, ένας Νομός, που αδίκως βρίσκεται χρόνια τώρα, στα χαμηλότερα επίπεδα ανάπτυξης.
  • Στην Πολιτιστική Ανάκαμψη, μέσω της ενίσχυσης κάθε είδους δράσης, που θα επιτρέπει σε δημιουργικούς ανθρώπους να προσφέρουν τα φώτα τους, ο καθένας από το μετερίζι του, στην τοπική και στην ευρύτερη κοινωνία, ώστε να επανασυνδεθεί με τις ρίζες της, αλλά και να αποκτήσει δεξιότητες για ενεργό συμμετοχή στην σύγχρονη κοινωνία της γνώσης.
  • Στην Αξιοποίηση, εντέλει, των Πηγών Υλικού και Πνευματικού πλούτου της περιοχής μας, τις οποίες και πλουσιοπάροχα μάς δώρισε η φύση και η μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου, ώστε να έχουν οι  νέοι άνθρωποι πια, λόγο να εργάζονται, κι όχι απλά να απασχολούνται, να συμμετέχουν ενεργά, κι όχι απλά να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να μορφώνονται, κι όχι απλά να εκπαιδεύονται, να Ζούν κι όχι απλά να  μένουν, σε ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, και επιτέλους, να μην μετατρέπονται σε ακούσιους μετανάστες, είτε εντός, είτε ακόμα χειρότερα, εκτός αυτού!

       Επειδή η Δημιουργία είναι υπόθεση «Προσώπων» και Ομάδων, Υποχρέωση αλλά και Δικαίωμα όλων μας,

Σας καλώ σε κοινό αγώνα και περαιτέρω πορεία προς αυτή την κατεύθυνση, δηλώνοντας παρούσα, σε ό,τι έχω τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο που με γέννησε, με έζησε και με ζει, και που Αγαπώ, τόσο, όσο εσείς!

Με Δημιουργική πρόθεση & Πραγματική φιλία,

Δρ. Γεωργία Δ. Ρωτίδη

Σχετικά Άρθρα

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.