15|03
2019
17:57

«Η Νέα Εποχή θα βρει τον Δήμο Πηνειού αρωγό και στον τουρισμό»

Συνάντηση Πάνου Θεοδωρακόπουλου με την Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού ενημερώθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης για τα όσα απαιτούνται από την αυριανή δημοτική Αρχή ώστε να στηριχθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος, προκειμένου να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να συζητήσει μαζί τους τις προτάσεις τους για έναν Δήμο Πηνειού φιλικό προς τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα.

Η συνάντηση έγινε στο Hotel Taxiarhis, που βρίσκεται στο Βρανά του Δήμου Πηνειού και ανήκει στον αντιπρόεδρο της Ε.Ξ.Δ.Η. κ. Φώτη Μπακογιάννη, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Αντώνη Μαυρόπουλο (Helidonia Aparthotel, Λουτρά Κυλλήνης) και το μέλος του Δ.Σ. κ. Θεόδωρο Φλίγκο (Ionion beach Apartment Hotel, Γλύφα), ενημέρωσαν τον επικεφαλής της «Νέας Πορείας» για τα ζητήματα στα οποία ο Δήμος Πηνειού μπορεί και πρέπει να σταθεί αρωγός.

«Δεν φτάνει μόνο η θάλασσα…»

«Καθαριότητα, φωτισμός, οδοποιία και επαρκής σήμανση στις τουριστικές περιοχές, και ειδικότερα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πηνειού, είναι τα βασικά ζητούμενα που οφείλει να παρέχει μία δημοτική Αρχή που θέλει να υποστηρίξει στην πράξη τον τουρισμό στην περιοχή. Κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται. Όταν θέλεις να εισάγεις τουρίστες για αναψυχή, πρέπει να τους προσφέρεις υποδειγματικές συνθήκες. Δεν φτάνει μόνο η θάλασσα. Εάν γίνουν αυτά τα βασικά, τότε μπορούμε να στοχεύσουμε και σε περαιτέρω ενέργειες, όπως η τουριστική προβολή, η σύνδεση με τον αγροτουρισμό και η κατασκευή μαρίνας στη Γλύφα», τονίστηκε από πλευράς ξενοδόχων.

Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ξ.Δ.Η. επεσήμαναν ότι είναι απαραίτητη η συνέργεια των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης στα θέματα τουρισμού. Άλλωστε η Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, που αντιπροσωπεύει το 60% των ξενοδοχείων της Π.Ε. Ηλείας έχει μέλη που δραστηριοποιούνται και στους δύο Δήμους του ηλειακού Κάμπου.

«Δεσμευόμαστε για τα βασικά και θέτουμε στόχους»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος, με εκπεφρασμένη την πρόθεσή για έναν Δήμο αρωγό και στον τουρισμό, τόνισε πως: «Ο φυσικός πλούτος του Δήμου μας και η στρατηγική του θέση είναι δεδομένα. Η προσέλκυση τουριστών και η εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου είναι ζητούμενα. Δρόμοι πρόσβασης, φωτισμός, καθαριότητα , επαρκής σήμανση, αλλά και προβολή του Δήμου μας σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορούν να καταστήσουν το τουριστικό μας προϊόν κυρίαρχο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Δεσμευόμαστε για τα βασικά και θέτουμε ως στόχους τόσο την κατασκευή του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Γλύφας, όσο και τη σύνδεση της επαναλειτουργίας του Ινστιτούτου του Κοροίβου με τον αγροτουρισμό. Η Νέα Εποχή θα βρει τον Δήμο Πηνειού αρωγό και στον τουρισμό».


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.