17|03
2019
20:32

Μενέλαος Παπασωτηρίου: «Μαζί μπροστά» με Κώστα Νικολούτσο και «συμμάχους» την τεχνολογία και την καινοτομία

Οι δυνατότητες για βελτίωση των παρεχόμενων στους δημότες υπηρεσιών που προσφέρουν  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, είναι μεγάλες. Κάθε δήμος εάν έχει τη βούληση μπορεί να τα εκμεταλλευτεί και να εξασφαλίσει πολύτιμους πόρους.

Στο δήμο Πύργου δεν είχαμε την τύχη έως τώρα να δούμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Στόχος ύψιστης προτεραιότητας  της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η δυναμική είσοδος στο πεδίο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του δήμου και της μεγιστοποίησης των οφελών που μπορεί να προκύψουν για τον δημότη, την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο τομέας της ενέργειας είναι πολύ σημαντικός και η ένταξή μας στα μεγάλα ενεργειακά δίκτυα είναι αναγκαία όσο ποτέ. Στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας  είναι η δραστηριοποίηση στον χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Ο νομός μας και ο δήμος μας έχει το φυσικό πλεονέκτημα και την εύνοια της παρατεταμένης ηλιοφάνειας καθώς επίσης και της πνοής κατά πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα στο έτος, ισχυρών ανέμων.

Μπορούμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την ηλιακή και αιολική ενέργεια που απλόχερα η φύση μας χαρίζει, μέσω φωτοβολταικών σωμάτων και ανεμογεννητριών. Από την εκμετάλλευση αυτής της μορφής ενέργειας, μπορεί να υπάρξει μεγάλο οικονομικό όφελος  κατά τη λειτουργία των δομών του δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για αρκετούς συνδημότες μας.

Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας. Μπορεί η ζωή στον δήμο Πύργου να γίνει πιο εύκολη μέσω της καινοτομίας που πρέπει να αποτελέσει βασική κατευθυντήρια γραμμή της πολιτικής του δήμου.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη