21|03
2019
19:14

Έκκληση Πάνου Θεοδωρακόπουλου και Δημήτρη Κουλούρη: «Να δοθεί μικρή παράταση στις προκαταβολές που ζητούν τα γειτονικά ΤΟΕΒ»

Για τις βάνες που βρίσκονται στο Δήμο Πηνειού

Τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρη Κουλούρη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, προκειμένου και οι δυο τους να απευθύνουν έκκληση προς τις διοικήσεις των γειτονικών ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και Σαβαίλων να δώσουν μία μικρή παράταση στις προκαταβολές που ζητούν από τους αρδευτές-μέλη τους για τις βάνες που βρίσκονται στο Δήμο Πηνειού.

Παράλληλα, ο κ. Κουλούρης ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή» για την υπόσχεσή του να παραχωρήσει στον ΤΟΕΒ Γαστούνης ένα γκρέιντερ από την προσωπική του επιχείρηση προκειμένου να στρωθούν οι δρόμοι του Οργανισμού.

«Να δείξουν ανοχή και κατανόηση»

«Το δίκτυο του ΤΟΕΒ Γαστούνης δεν έχει βάνες και δεν υπάρχει πρόβλημα με τους αρδευτές-μέλη μας, ωστόσο τα γειτονικά μας ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και Σαβαλίων, που έχουν βάνες και στα όρια του Δήμου Πηνειού, επειδή έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ και πρέπει να δώσουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα, ζητούν από τους παραγωγούς να τους δώσουν προκαταβολές. Είναι λογικό και ξέρω ότι οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί δεν μπορούν να έχουν έσοδα από αλλού. Όμως οι εποχές είναι δύσκολες για τους παραγωγούς, γιατί εκτός από την οικονομική κρίση, πολλοί έχουν στα χέρια τους επιταγές που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, κάποιοι δεν θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους, ενώ κάποιοι τρώνε ακόμα και ξύλο… Οι αγρότες είναι απροστάτευτοι από τον Πολιτεία. Γι’ αυτό και κάνω έκκληση προς του προέδρους των γειτονικών ΤΟΕΒ να δείξουν ανοχή και κατανόηση προς τα μέλη και να μπορέσουν καλλιεργήσουν όλοι οι αγρότες. Οι περισσότεροι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εφόδια!», τόνισε ο κ. Κουλούρης.

«Οι 120 δόσεις να ισχύσουν και για τα χρέη των ΟΕΒ προς τη ΔΕΗ»

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρακόπουλος, που έχει δεσμευτεί προσωπικά για στήριξη στον πρωτογενή τομέα της περιοχής, επεσήμανε: «Όπως έχω τονίσει θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό των αγροτών και φυσικά και στον πλευρό του ΤΟΕΒ Γαστούνης. Απευθύνω κι εγώ έκκληση για μία μικρή παράταση στις προκαταβολές που ζητούν οι γειτονικοί ΤΟΕΒ από τους αρδευτές, προκειμένου να μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τους αγρότες και η οικονομική τους κατάσταση πολύ άσχημη. Ακόμα δεν έχουν πληρωθεί, ενώ οι αποζημιώσεις έρχονται με το… σταγονόμετρο. Φυσικά, εκτός από τη μικρή παράταση που μπορούν να δώσουν οι γειτονικοί ΤΟΕΒ, οι αγρότες και οι Οργανισμού μπορούν να βοηθηθούν ουσιαστικά από την Πολιτεία. Οι 120 δόσεις να ισχύσουν και για τα χρέη των ΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και με αυτόν τον τρόπο να ανασαίνουν οικονομικά παραγωγοί και Οργανισμοί».

Ευχαριστήριο Δ. Κουλούρη προς Π. Θεοδωρακόπουλο

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης ευχαριστώντας τον υποψήφιο Δήμαρχο Πηνειού Πάνο Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υποψήφιο Δήμαρχο Γαστούνης κ. Πάνο Θεοδωρακόπουλο, καθώς μου έχει υποσχεθεί πως θα παραχωρήσει στον ΤΟΕΒ Γαστούνης ένα γκρέιντερ από την προσωπική του επιχείρηση προκειμένου να στρωθούν οι δρόμοι του ΤΟΕΒ Γαστούνης που έχουν πολλά προβλήματα. Με αυτόν τον τρόπο μας ελαφρύνει οικονομικά και ξεκινά άψογα τη συνεργασία μας! Και με τον σημερινό Δήμαρχο έχουμε άψογη συνεργασία και πιστεύω πως θα γίνει και με τον επόμενο, όποιος κι αν είναι αυτός».

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.