23|03
2019
08:46

Επίσκεψη Καράμπελα στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο

Με θέσεις για τον αγροτικό τομέα

Τον διάλογο με τους θεσμικούς φορείς άνοιξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Καράμπελας, ο οποίος, με την παρουσία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ανεξάρτητης κίνησης «ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», επισκέφθηκε στο διοικητήριο τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα και από την παράταξη συμμετείχαν επίσης γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, κτηνίατρος) υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η παράταξη «ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» είναι η μοναδική παράταξη που έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα τρεις υποψηφιότητες γεωτεχνικών, που άμεσα σηματοδοτούν ότι η παράταξη δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα. Ειδικότερα συμμετείχαν η κτηνίατρος Βούλα Αγγελόπουλου, οι γεωπόνοι Μαργαρίτα Κανδύλη και Θοδωρής Ντοάς ο Δημήτρης Βάλαρης στέλεχος εταιρίας «776 Πολυτελή Τρόφιμα» και ο αγρότης Νίκος Κατελούζος.

Ο κ. Καράμπελας έθεσε στον κ. Μητρόπουλο ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, όπως το τι μέλλει γενέσθαι με την δακοκτονία, την διαδικασία εξέτασης των φακέλων του Προγράμματος των Σχεδίων Βελτίωσης και την διαδικασία παραχώρησης εκτάσεων των πρώην λιμνών στους αγρότες των παραλίμνιων περιοχών και ειδικότερα στους νέους αγρότες. Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η υπηρεσία είναι σχεδόν έτοιμη για τη δακοκτονία, καθώς ο δήμος χωρίστηκε σε δύο τομείς που έχουν ενταχθεί σε διαγωνιστική διαδικασία, εκτιμώντας ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Μάιο. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο νέο πιλοτικό μοντέλο εθελοντικών ψεκασμών που ξεκινά στα πυρόπληκτα χωριά της Ζαχάρως με την πρόθεση να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Ως προς τα Σχέδια Βελτίωσης ανέφερε ότι η υπηρεσία είναι απολύτως έτοιμη και έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές για την αξιολόγηση και εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου. Σχετικά με τις εκτάσεις των πρώην λιμνών ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι και φέτος θα ακολουθηθεί η προηγούμενη διαδικασία καθότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί σε εφαρμογή ο Ν.4061/2012 όπως αρχικά το ΥΠΑΑΤ είχε εξαγγείλει.

Επιμέρους ο κ. Μητρόπουλος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για άλλα ζητήματα του πρωτογενή τομέα όπως το πρόγραμμα ανασύστασης αμπελώνων, η συνεργασία με ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Πάτρας για προβλήματα καλλιέργειας εσπεριδοειδών, κ.α. Ο κ. Κατελούζος έθεσε το θέμα της εκκρεμότητας των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ από το 2016 αλλά και τις καθυστερήσεις στα πορίσματα του ΕΛΓΑ, ζητώντας κάποια παρέμβαση και για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σταφίδας πριν το Πάσχα. Ο κ. Ντοάς έθεσε ζητήματα σχετικά με την διαδικασία της δακοκτονίας, η κα Κανδύλη για την ανάγκη λήψης μέτρων πρόβλεψης κλιματικών φαινομένων, η κα Αγγελοπούλου για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και ο κ. Βάλαρης για την ανάγκη εξωστρέφειας και πιστοποίησης των ποιοτικά ανώτερων αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Καράμπελας αναφέρθηκε στις δράσεις του αγροτικού τομέα που αποτελούν βασικό κομμάτι του προγράμματος της παράταξης, όπως:

Tο δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων, το μόνιμο εκθετήριο αγροτικών προϊόντων, η αγροτική οδοποιία, ο αγροτικός εξηλεκτρισμός , η δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης ζώων στην Δ.Ε. Ωλένης, και η ίδρυση Κέντρου Έρευνας και Επιχειρηματικότητας σε συνέργεια με άλλους φορείς. Ο κ. Καράμπελας ευχαρίστησε τον κ. Μητρόπουλο για την ενημέρωση και ανέφερε ότι η παράταξή του, ως δημοτική αρχή, θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.