02|04
2019
11:52

Τάκης Τριαντόπουλος: Μικρές κινήσεις Μεγάλα αποτελέσματα - Πολίτες με κυκλοφοριακή συνείδηση

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Γιατί τόσες ζωές χαμένες στην άσφαλτο; Μια απλή ερώτηση με εξαιρετικά, ωστόσο, δύσκολη απάντηση. Ως πολίτης αυτής της χώρας δεν είναι λίγες οι φορές που στην είδηση ενός θανάτου από τροχαίο δυστύχημα πέρα από το προφανές που είναι ο πόνος, αναρωτιέμαι γιατί να καταστρέφονται έτσι ζωές ή γιατί οικογένειες να συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς τα αγαπημένα τους άτομα και σε μια διαρκή συνθήκη πένθους; Τα στατιστικά σοκάρουν, αφού κάθε 24ωρο στη χώρα μας χάνονται έξι άτομα. Ασύλληπτο νούμερο εάν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το νούμερο ετησίως σημαίνει πως 2.500 συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους. Ας μην αναφερθούμε στους τραυματίες όπου εκεί το νούμερο είναι δεκαπλάσιο. Είναι, λοιπόν, σαν να διαγράφεται μια κωμόπολη ετησίως από τον ελλαδικό χάρτη.

Δυστυχώς και ο νομός μας μαστίζεται από αυτό το φαινόμενο και εδώ δε χρειάζεται να αναφερθώ σε νούμερα αφού όλοι είμαστε γνώστες αυτής της τραγικής κατάστασης. Ως πολίτης, λοιπόν, αυτού του νομού, ως άτομο που επιθυμώ να ασχοληθώ με τα κοινά, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια, δεν μπορώ να παραβλέψω κάτι τόσο σοβαρό. Για εμένα, λοιπόν, η λύση είναι μία: η δημιουργία πολιτών με κυκλοφοριακή συνείδηση. Και αυτό μπορεί να γίνει με ένα πολύ απλό τρόπο με την σωστή εκπαίδευση της νέας γενιάς, των παιδιών μας, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να « βγουν » στον δρόμο είτε ως οδηγοί, είτε ως συνοδηγοί , είτε ως πεζοί να έχουν απόλυτη επίγνωση των κινδύνων, απόλυτη γνώση των κανονισμών οδικής κυκλοφορίας, παιδεία ώστε να σεβαστούν τους υπολοίπους και τη συναίσθηση του καθήκοντος τους απέναντι στην οικογένεια τους αλλά και στην πολιτεία.

parkos kok2

Έχοντας, λοιπόν την άποψη πως ο σωστός πολίτης είναι ο σωστά εκπαιδευμένος έρχομαι να τονίσω την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Ενός πάρκου που ενώ υπάρχει σε πολλούς νομούς από τον δικό μας λείπει, ενός πάρκου που θα αποτελέσει την αρχή ώστε σταδιακά να εξαλειφθεί το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο.

Αποτελώντας μια μικρογραφία του δρόμου, των αναγκών και των κανονισμών του θα γίνει ένα « μικρό » σχολείο, ένας χώρος εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έχουμε αφήσει στην άκρη και ας υπενθυμίζει διαρκώς την παρουσία του και την ανάγκη να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Με έκταση μόλις λίγων στρεμμάτων θα αποτελέσει ένα στολίδι για τον τόπο μας, πόλο έλξης σχολείων του νομού και όχι μόνο, καθώς και χώρο αναψυχής για τις οικογένειες των εν δυνάμει οδηγών.

parko kok1

Για εμένα έτσι αλλάζει η εικόνα μιας πόλης, προσφέροντας παιδεία στους « μικρούς» πολίτες της και μοιραία την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να κάνει θαύματα, μπορεί ωστόσο με Μικρές και μεθοδικές κινήσεις να πετύχει Μεγάλα αποτελέσματα. Αυτό έρχομαι να εγγυηθώ στους συμπολίτες μου. Το οφείλω στην πόλη μου αλλά και στην οικογένεια μου.

parko kok3

 

Triantopoulos


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.