08|04
2019
08:32

Καράμπελας: Ανοιχτή επιστολή για το θέμα ίδρυσης των τμημάτων ΑΕΙ

«Περί ίδρυσης δύο πανεπιστημιακών τμημάτων»

Προς τον κ. Δήμαρχο Πύργου και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί σχέδιο Νόμου περί συγχώνευσης του ΤΕΙ Πατρών με το Πανεπιστήμιο Πατρών και  με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το σχέδιο Νόμου που διέρρευσε το βράδυ της παρασκευής στην δημοσιότητα φέρνει ανατροπές σε σχέση όσων είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Υπουργό στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, τον Φεβρουάριο του 2018 και που προέβλεπε την ίδρυση δύο (2) Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Πύργο.

Το σχέδιο Νόμου που δημοσιοποιήθηκε από ΜΜΕ προβλέπει την ίδρυση ενός(1) μόνο Τμήματος και ειδικότερα το τμήμα Επιστημών και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ από την αρχή της εξαγγελίας με καθαρή και  υπεύθυνη θέση, είχε ταχθεί θετικά, καθότι η ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων στον Πύργο ήταν πάγιο και καθολικό αίτημα όλων των φορέων και της κοινωνίας του Δήμου μας. Με την γνωστοποίηση του σχεδίου διαφαίνεται η υπαναχώρηση του Υπουργείου σε σχέση με τον Πύργο, ενώ ταυτόχρονα άλλες πόλεις της Περιφέρειας (Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αίγιο) ενισχύονται  με την ίδρυση πολλών πανεπιστημιακών Τμημάτων( τρία στο Μεσολόγγι, τρία στο Αγρίνιο, δύο στο Αίγιο).

Κατόπιν αυτών σας παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η αδικία, που για ακόμη μια φορά δέχεται ο Δήμος μας.

Με τιμή

Ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης

‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’

Αντώνης Καράμπελας

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.