12|04
2019
19:04

Η άποψη του Κώστα Νικολούτσου για το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου σχετικά με το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ, οφείλω να εκφράσω τους προβληματισμούς μου για την παραπάνω πρόταση.

Πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι πολύ εύκολα δεχτήκαμε την απομάκρυνση του τμήματος (Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων) και την ουσιαστική μεταφορά του σε άλλο αστικό κέντρο που σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε και την στήριξη στον άξονα (Τουρισμός – Πολιτισμός - Αθλητισμός) συχνή αναφορά κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Παράλληλα ενώ ο σχεδιασμός είναι σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο, ουσιαστικά μεταφέρουμε τις απαιτήσεις στις συγκλήτους είτε του Πανεπιστημίου Πάτρας είτε του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τη στιγμή που είναι ασαφείς οι θέσεις και δυνατότητές τους στην διεύρυνση ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εμπλοκής στις άπειρες αποφάσεις διοικητικού χαρακτήρα που απαιτούνται για ίδρυση νέου τμήματος.

Τέλος υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στις προτάσεις Γαβρόγλου και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις εξαγγελίες και την υλοποίηση τους.

Εξάλλου το σχέδιο νόμου ρητά αναφέρει ότι η λειτουργία του τμήματος εναπόκειται στην απόφαση της συγκλήτου του πανεπιστημίου Πατρών εάν και εφόσον πληρούνται οι όροι των απαραίτητων υποδομών και της στελέχωσης του με το αναγκαίο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Γεγονός που μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.