25|04
2019
07:20

Επίσκεψη Αντώνη Καράμπελα στη Ν.Ε. Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας

Εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η συνάντηση του Αντώνη Καράμπελα και της ομάδας μηχανικών που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄, με την διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηλείας. Τον κ. Αντώνη Καράμπελα και τους μηχανικούς υποδέχθηκαν στο γραφείο του ΤΕΕ στον Πύργο ο πρόεδρος της Ν.Ε. Χρήστος Γεωργακόπουλος και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Καράμπελας. Η διοίκηση του ΤΕΕ Ηλείας έθεσε ζητήματα που προβληματίζουν τόσο τον τεχνικό κόσμο, όσο και ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Ο πρόεδρος κ. Γεωργακόπουλος τόνισε πως το ΤΕΕ είναι πάντα στην διάθεση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής για την επίλυση κάθε τεχνικού προβλήματος και την αναζήτηση αναπτυξιακών προοπτικών. Υπό την έννοια αυτή, τόνισε ότι το ΤΕΕ μπορεί να συνδράμει στο έργο του Δήμου με γνωμοδοτήσεις και τεχνική υποστήριξη σε ζητήματα αρμοδιότητάς του όπως σχέδιο πόλης, τα ΣΧΟΟΑΠ, θέματα χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού κ.α. Εξέφρασε την ικανοποίηση για την παρουσία σημαντικού αριθμού μηχανικών ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και την ευχή να αξιοποιηθούν στον βέλτιστο βαθμό οι προαναφερθείσες δυνατότητες εφόσον ο κ. Αντώνης Καράμπελας εκλεγεί δήμαρχος Πύργου. Παράλληλα  ο πρόεδρος παρέδωσε υπόμνημα που έχει συντάξει το ΤΕΕ στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές προτάσεις για τον Δήμο Πύργου. Ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Καράμπελας επισήμανε ότι ένας από τους ρόλους του επιμελητηρίου είναι η συμβολή του ως επιστημονικός και τεχνικός σύμβουλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων στον Δήμο Πύργου.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Καράμπελας, τόνισε πως το έργο της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας, αλλά και έργο ζωής και ασφάλειας για τους πολίτες. Στην συνέχεια αναλύοντας την πρόταση για θέσπιση Συμβουλίου Ανάπτυξης στον Δήμο, δεσμεύτηκε για την δημιουργία χώρου ο οποίος θα στεγάζει τα γραφεία του συμβουλίου, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο χώρος από το ΤΕΕ Ηλείας καθώς και ως θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων. Τόνισε ότι ο Δήμος οφείλει να παρεμβαίνει αποφασιστικά προς την κεντρική εξουσία για την διεκδίκηση και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων αναφέροντας τον σιδηροδρομικό άξονα Πάτρα-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία και Κατακόλου-Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας, καθώς και του αεροδρομίου Επιταλίου. Επίσης αναφέρθηκε στην επιτακτικότητα της στελέχωσης και οργάνωσης της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, στην υλοποίηση προγράμματος ελέγχου νομιμότητας, πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας των σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων. Τόνισε δε πως η ολοκλήρωση των ΣΧΟΟΑΠ, καθορίζει επιτέλους τις χρήσεις γης, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση λειτουργία του κολυμβητηρίου και την εφαρμογή του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων. Ανέφερε πως δεν θα σταθεί στα αυτονόητα, όπως η ολοκλήρωση των υποδομών (πχ 1ο Λύκειο Πύργου, Μανωλοπούλειο, υπνωτήρια ΟΣΕ κ.α), η αγροτική οδοποιία, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς θεωρεί πως εν έτει 2019 είναι ανούσιο να υπόσχεται κάποιος το αυτονόητο. Κλείνοντας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που η παράταξη στελεχώνεται από υποψηφίους που έχουν και αποδεδειγμένη ικανότητα και επιστημονική επάρκεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Ποτοκίου.

Στην επίσκεψη στα γραφεία του ΤΕΕ Ηλείας συμμετείχαν οι υποψήφιοι της παράταξης ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄: Διαμαντοπούλου Μαρία (Μηχανολόγος Μηχανικός), Ζαφειράκης Παναγιώτης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ), Κανελλόπουλος Γεώργιος (Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ), Καντούνης Βασίλειος (Αρχιτέκτων Μηχανικός) και Μπέλτσος Διονύσιος (Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός).  

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.