12|06
2019
14:12

Διονύσιος (Σάκης) Κότσιφας: « Η Ηλεία επιτέλους αξίζει κάτι καλύτερο»

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα- Πύργος, αναδεικνύουν την παγιωμένη τακτική της απαξίωσης της Ηλείας από τους θεσμικούς φορείς που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο έργο τεμαχίστηκε σε οκτώ εργολαβίες ήταν «ηλίου φαεινότερον» πως το έργο δεν θα γινόταν ποτέ. Η κοινή λογική μας λέει ότι αν κολλούσε κάποια εργολαβία, θα εμπόδιζε το έργο να συνεχιστεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Αυτό όμως που εξοργίζει όλο το λαό της Ηλείας είναι οι πρόσφατες φιέστες με εγκαταστάσεις εργοταξίων της μιας μέρας, τα οποία αφού φωτογραφήθηκαν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Πρέπει επιτέλους να μην σταθούμε σε κριτικές και οδυρμούς, αλλά με υπευθυνότητα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με συγκεκριμένο σχεδιασμό και νέα οπτική υλοποίησης του έργου. Όπως είπαμε από την αρχή το έργο ξεκίνησε λάθος και κάθε μέρα που περνά δείχνει αυτή τη προχειρότητα και ανευθυνότητα που το συγκεκριμένο ζήτημα αντιμετωπίστηκε. Το έργο Πάτρα- Πύργος πρέπει να γίνει ως μια εργολαβία με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια και τις τεχνικές της Υπηρεσίες. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η ομαλή πορεία του έργου και σε χρονοδιάγραμμα που η κείμενη νομοθεσία προβλέπει.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως επιτέλους κάτι πρέπει να «αλλάξει» στην Ηλεία. Δεν είναι η ώρα σκύψουμε το κεφάλι μετά από μια ακόμα ήττα, αλλά με σύνεση και κριτική διάθεση να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους που πράγματι έχουν ικανότητες, έχουν γνώσεις και κυρίως την όρεξη και το μεράκι να εργαστούν προς την κατεύθυνση αυτών των αλλαγών. Η Ηλεία μας, ο τόπος που όλοι αγαπάμε έχει την ανάγκη από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ, που έχουν καθημερινή παρουσία στην Ηλεία και με νέες ιδέες, με νέα οπτική και με νέα νοοτροπία να συμβάλλουν στο καλό του τόπου μας. Σας καλώ μαζί να εργαστούμε για αυτές τις αλλαγές και να δώσουμε στην Ηλεία αυτό το καλύτερο που της αξίζει.

ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω LLM. Master of Laws

Υπ. Βουλευτής Ν. Ηλείας με το «Κίνημα Αλλαγής»

kotsifas new foto

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών