13|06
2019
16:17

Κουτσούκος: Ακόμα ψάχνουν τα στοιχεία για να κηρύξουν σεισμόπληκτη την περιοχή της Ανδραβίδας

Επείγουσα έκκληση στον Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Ρουπακιώτη

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση στην από 20-5-2019 Ερώτησή μου (επισυνάπτεται), το Υπουργείο Εσωτερικών ακόμα ψάχνει τα στοιχεία προκειμένου να κηρύξει την περιοχή της Ανδραβίδας ως σεισμόπληκτη.

Παρά το γεγονός, ότι τόσο εγώ με την Ερώτησή μου, όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αναφερθεί στις ζημιές που προκάλεσαν οι επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις, έχουν πραγματοποιηθεί δε και οι σχετικές αυτοψίες, εντούτοις η Κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί δεν έχουν πράξει τίποτα μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζω πως η έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. για την κήρυξη και οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την παροχή της κρατικής συνδρομής προς αποκατάσταση των ζημιών και των όποιων μέτρων ανακούφισης των πληγέντων, συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου πρόσθετης μοριοδότησης των μαθητών.

Με σημερινή μου επιστολή απηύθυνα επείγουσα έκκληση στον Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Ρουπακιώτη, προκειμένου να πράξει τα δέοντα και να συνεννοηθεί με τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Η περιοχή μας δοκιμάζεται και θέλει την αρωγή της πολιτείας, κανένας δεν μπορεί να αδιαφορεί .

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.