26|06
2019
16:55

Κ. Τζαβάρας από τα Λεχαινά: Η Πολιτική Προστασία πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου μίλησε στα Λεχαινά ο υποψ. βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας - «Επιτακτική είναι η ανάγκη για αναδιάρθρωση των δομών των καλλιεργειών στον Ηλειακό Κάμπο» τόνισε ο βουλευτής Ηλείας

Στο σοβαρό ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, η οποία όπως τόνισε πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο για την προστασία των πολιτών, αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στα Λεχαινά, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου στο “Café Pallas” Λεχαινών, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας επεσήμανε ότι «η Πολιτική Προστασία πρέπει να αφορά την προστασία των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και όχι την εξαφάνιση των φυσικών καταστροφών, όπως ανοήτως υποστήριζε η κυβέρνηση στις περιπτώσεις των φονικών πλημμύρων στη Μάντρα και πυρκαγιών στο Μάτι».

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια καινούργια συνθήκη κάτω από την οποία τα τελευταία χρόνια υφιστάμεθα μεγάλες και σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε εγκαταστάσεις και περιουσίες , για τις οποίες ακόμα μια φορά επιμένω ότι πρέπει να ιδρυθεί ένα καινούργιο ταμείο αποζημιώσεων για τις οποιεσδήποτε καταστροφές και απώλειες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή» υπογράμμισε ο πρ. υπουργός.

Οι καλλιέργειες

Εξάλλου στη διάρκεια της ομιλίας του στα Λεχαινά, ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε ως επιτακτική την ανάγκη για αναδιάρθρωση των δομών των καλλιεργειών στον Κάμπο της Ηλείας, ώστε να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση που θα βάλει σε νέο πλαίσιο λειτουργίας την οικονομία, για να έχουμε ανάπτυξη και από αυτήν μείωση της ανεργίας και αύξηση των εισοδημάτων.

Ακόμα ο βουλευτής Ηλείας έθεσε εκ νέου το πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι είναι πράγματι ένα από τα ζητήματα που αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η ασφάλεια πρέπει και στα αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο, να είναι η βασική μέριμνα του κράτους» είπε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπ. Βουλευτής δήλωσε ότι πλέον θα υπάρξει δίκτυο προστασίας των αδυνάτων, που θα στηρίζεται στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή όσοι ζουν κάτω από τη φτώχεια θα έχουν σε οριζόντια βάση απολαβές ενός μισθού μηνιαίως.

Αναφορά επίσης ο Τζαβάρας έκανε και στον πολιτιστικό τομέα και συγκεκριμένα στα 825 έργα ύψους 950 εκατ. ευρώ που υλοποιήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Πολιτισμού και αφορούσαν την προστασία μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Εάν δεν χρησιμοποιούνταν τα χρήματα γι’ αυτό το σκοπό θα επέστρεφαν πίσω και εγώ κατάφερα να μπει σχεδόν 1 δις ευρώ στην Ελληνική οικονομία και μέσω αυτής της χρήσης δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, πληρώθηκαν αμοιβές σε επιστημονικό προσωπικό και υπαλλήλους και υπό αυτή την έννοια τα λεφτά πήγαν στην κοινωνία και όχι στις τσέπες κάποιων» εξήγησε ο βουλευτής Ηλείας.

tzavaras lexaina 2

tzavaras lexaina 3

tzavaras lexaina 4

tzavaras lexaina 5

tzavaras lexaina 6

 

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη