26|06
2019
16:25

Η Κατερίνα - Μυρτώ Νοταρά στο Γ.Ν. Αμαλιάδας

Επισκέφθηκα την Τρίτη 25/6 το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπως προ ήμερών έπραξα και με το Νοσοκομείο Πύργου, για να διαπιστώσω “ιδίοις όμμασι” το επίπεδο λειτουργίας του Συστήματος Υγείας του Νομού μας.

Σε συνάντηση μου με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Χουζούρη, ενημερώθηκα ενδελεχώς για τα υφιστάμενα προβλήματα καθώς επίσης και για την έλλειψη προσωπικού που θέτει σε κίνδυνο την ορθή λειτουργία του, δημιουργώντας περαιτέρω πρόβλημα και στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως επίσης και των Κρεστένων.

Γενεσιουργά αίτια με αφετηρία τις πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του 2012, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιφέροντας την απώλεια του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας το οποίο ενσωματώθηκε με αυτό του Πύργου. Ως αποτέλεσμα, επήλθε δυσλειτουργία στο Σύστημα Υγείας του Νομού με μια ακολουθία αλυσιδωτών προβλημάτων στις εφημερίες, ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμακευτικών υλικών, περιορισμό κλινών, κλείσιμο κλινικών, δυσλειτουργία ΜΕΘ, καθώς και άλλα σοβαρά προβλήματα τα οποία υπονομεύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και κατά προέκταση, επιφέρουν σοβαρά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού συνήθως το βάρος το επωμίζονται τα μικρότερα Ιδρύματα των Νομών.

Ενημερώθηκα επίσης, για τις εξελίξεις σε επίπεδο ολοκλήρωσης των πτερύγων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κατόπιν των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας να εγκριθεί η συνέχεια και η ολοκλήρωση αυτών. Επιπλέον ενημερώθηκα για τις νέες προσλήψεις Ιατρικού Προσωπικού, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και αναμένεται να δώσουν σημαντικότατη ανάσα, αφού ο σκοπός τους είναι να ενισχύσουν και να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της περιοχής. Οι προσπάθειες αυτές στοχεύουν στην διατήρηση της ταυτότητας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έμπρακτα, με στοχευμένες παρεμβάσεις, τόσο στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ, όσο και στον εκσυγχρονισμό και τις βελτιώσεις σημαντικών τομέων, απέδειξε και αποδεικνύει, πως σκοπός και στόχος του είναι να προσφέρει τα βέλτιστα στους πολίτες, μέσω παροχών σε όλους τους τομείς της Υγείας για όλους. Παροχές που οι πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στέρησαν από τον λαό αλλά και από το ΕΣΥ. Δυστυχώς άφησαν ανοχύρωτο τον τομέα της Υγείας καθιστώντας τον εύκολη λεία στις ορέξεις των Πολυεθνικών, όπως συνέβη και με το σκάνδαλο Novartis, κάτι που όλοι παραδέχονται ότι υφίσταται και το οποίο κόστισε στον Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 28 δις… Το ίδιο συνέβη και με το σκάνδαλο της Siemens, που εξόπλιζε για δεκαετίες τα Ιδρύματα Υγείας της χώρας... Ομοίως, οι Φαρμακοβιομηχανίες επέβαλαν με τα ισχυρά μέσα που διαθέτουν, τη δική τους πολιτική, διαμορφώνοντας έτσι, κατά το δοκούν, τον Εθνικό Τιμοκατάλογο Φαρμάκων στη χώρα και μέσω αυτής και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, ο Ελληνικός λαός και τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία δαπανούσαν πολλαπλάσια ποσά, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία των Ασφαλιστικών Ταμείων και στην κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, με κίνδυνο ακόμα και την ολοκληρωτική ισοπέδωση του ΕΣΥ.

notara noskomeio

Έτσι καταλήξαμε στο 2009, όπου η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την χώρα με δυσθεώρητα ελλείμματα και τεράστιο χρέος, εντός και εκτός.

Μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, σχεδιάζουμε τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ με τελευταίας γενιάς τεχνολογικά και άλλα μέσα. Εντός του 2019 εγκρίθηκαν 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, εκ των οποίων 1.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων και 1.500 ως Νοσηλευτικό Προσωπικό. Εφαρμόζουμε το σύστημα που με μάχη επαναφέραμε 1/1 από το 5/1 που επέβαλαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και που θέλουν να επαναφέρουν, παίρνοντας την εξουσία.

Το όραμα μας είναι βασισμένο στον σχεδιασμό της πολιτικής μας, αποβλέποντας στον εκσυγχρονισμό και στελέχωση όλων των τομέων του ΕΣΥ, διατηρώντας πάντα τον απόλυτο Δημόσιο χαρακτήρα του.

Τοιουτοτρόπως, θωρακίζουμε τη χώρα μας, εξασφαλίζοντας ουσιαστική πρόληψη, αποτελεσματικές θεραπείες, αποδοτικές πολιτικές, προσδίδοντας την ανάλογη σοβαρότητα του πολύτιμου αγαθού της Υγείας. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την υγεία. Ελεύθερη πρόσβαση για όλους, σε όλα τα επίπεδα με ισονομία. Είμαστε ενάντιοι της υπονόμευσης, της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης όπως έγινε επί ΝΔ στο Ερρίκος Ντυνάν, ή όπως υπόσχονται τώρα για ενοικίαση αξονικών από ιδιώτες καθώς και παραχωρήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων σε Ιδιωτικά Κέντρα Υγείας. Αυτά δεν πρέπει να τα επιτρέψει σύσσωμος ο Ελληνικός λαός.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις, ανησυχίες και αντιλήψεις, δεσμεύομαι, από όποια θέση με τοποθετήσουν με την ψήφο τους οι Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου, να αγωνιστώ, δίνοντας μάχες για την παραμονή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αποσκοπώντας στην επέκταση, εκσυγχρονισμό και στελέχωση του, καθώς επίσης και όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Ας ενώσουμε λοιπόν όλες μας τις δυνάμεις, γνώσεις και εμπειρίες προς επίτευξη ενός τόσο βαρυσήμαντου σκοπού όπως αυτού της Υγείας.

Συμπαρίσταμαι σε όλους τους αγώνες που δίνουν οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, σε κάθε εφημερία τους για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά και όλων των Νοσοκομείων του Νομού μας, ενσκήπτω στον έντιμο συγκινητικό αυτό αγώνα, εμπρός στο σημαντικό λειτούργημα τους και θέλω να τους συγχαρώ για τις προσπάθειες τους, να κρατήσουν ανοιχτό το Νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια.

Μια τέτοια Ελλάδα χρειαζόμαστε, με πείσμα, δυναμισμό, αποφασιστικότητα, φαντασία και κυρίως ομοψυχία για να προχωρήσουμε στη νέα εποχή, που μαζί οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε ενωμένοι το 2015, χαράσσοντας νέα πορεία προς το μέλλον, αφήνοντας πίσω το χρεωμένο και χρεωκοπημένο παλαιό πολιτικό σύστημα, το οποίο, το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι του Ελληνικού λαού και ενώνει το λαό.

Να ευχαριστήσω θερμά, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για την θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν, καθώς και τον κ. Χουζούρη, που εκτενώς με ενημέρωσε για την όλη κατάσταση.

Να ευχηθώ καλή δύναμη και συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νομού μας και δηλώνω, υπεύθυνα, πως έχουν αποκτήσει έναν ακόμη σύμμαχο και φίλο στην μάχη που δίνουν καθημερινά και τους υπόσχομαι πως τάσσομαι πλάι τους, ως αρωγός τους!!


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.