30|06
2019
19:46

Αυγερινοπούλου: στοχευμένες ενέργειες για τη διαχείριση του θρησκευτικού τουρισμού

Η  υποψήφια βουλευτής δρ. Διονυσία-θεοδώρα Αυγερινοπούλου στην διάρκεια προεκλογικής της περιοδείας επισκέφτηκε πολλά μοναδικά  θρησκευτικά μνημεία στην Ηλεία. Είναι άλλωστε γνωστό το ενδιαφέρον και οι προσπάθειές της για την διάσωση και ανάδειξη των τόπων προσευχής και κατάνυξης.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με Ελληνορθόδοξους  θρησκευτικούς  ηγέτες σε όλο τον κόσμο ενώ έχει κατ’ επανάληψη επισκεφθεί το Φανάρι,  τα Ιεροσόλυμα, την Ιορδανία,  την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, την Αρχιεπισκοπή στα Τίρανα κλπ όπου μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί και με το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο θρησκευτικός τουρισμός, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και οι προσπάθειες των μητροπόλεων θα πρέπει να στηριχτούν τόσο από την Κυβέρνηση όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε να γίνουν στοχευμένες ενέργειες προκειμένου να αναδειχθεί η γενικότερη πολιτιστική αξία των θρησκευτικών μνημείων της και να καταστεί προορισμός μείζονος σημασίας στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Ο θρησκευτικός τουρισμός δεν είναι εποχικού χαρακτήρα, δεν επιλέγει και δεν προτιμά τους τουριστικούς προορισμούς που είναι περιορισμένης διάρκειας. Τα χαρακτηριστικά των θρησκευτικών τουριστών έχουν μεγάλη ηλικιακή, οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική ευρύτητα, καθώς το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πανανθρώπινο και καθολικό. Αυτό καταδεικνύεται από το μεγάλο πλήθος των πιστών ή θρησκευόμενων οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδια για θρησκευτικούς λόγους.

Το γεγονός αυτό ενέχει και οικονομικά οφέλη. Επομένως, η αύξηση του πλήθους των επισκεπτών σε θρησκευτικούς προορισμούς όπως η Ηλεία θα μπορούσε να σημαίνει, μεταξύ άλλων, βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.

augerinopoulou thriskeutiko1

augerinopoulou thriskeutiko2

augerinopoulou thriskeutiko3

augerinopoulou thriskeutiko4

augerinopoulou thriskeutiko5

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.