05|07
2019
23:59

Η Κατερίνα - Μυρτώ Νοταρά για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου,

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, καλούμαστε, όλες και όλοι να προσέλθουμε με ωριμότητα και ευθύνη και να επιλέξουμε την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρει η Χώρα μας. Την κατεύθυνση αυτή που θα μας πάει εμπρός ή εκείνη που θα μας πάει προς τα πίσω και η οποία μας χρεοκόπησε…;; Πρόκειται για τις πολιτικές που οδήγησαν την Χώρα μας και το λαό σε δεινή θέση το 2009 και μάλιστα με τραγικές και ολέθριες συνέπειες!

Στην δεκαετία 1998-2008 μπήκαν στην Χώρα μας, ποικιλοτρόπως, περίπου 400 δις ευρώ, δηλαδή λίγο πιο πάνω από το Δημόσιο εξωτερικό χρέος της Χώρας μας. Δισεκατομμύρια, που η είσοδός τους στην Χώρα μας, επέφερε πολλαπλά , αλυσιδωτά   σκάνδαλα σε όλους τους τομείς της Οικονομίας μας, τα οποία δεσμεύουν και ταλαιπωρούν έως και σήμερα την Χώρα μας. Ακολούθως, επέφεραν δημόσια χρέη εκατοντάδων δις ευρώ, εντός και εκτός της Χώρας μας. Πρόκειται για σκάνδαλα, εκ των οποίων κάποια ερευνώνται έως και σήμερα από την Δικαιοσύνη, φέρνοντας ενώπιον της πολιτικά πρόσωπα, Υπουργούς και Κρατικά Στελέχη. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς εκτίουν ποινή φυλάκισης έως και σήμερα.

Κάνοντας μία ιστορικο-πολιτική αναδρομή, εν έτει 1996, μετά το μυστήριο επεισόδιο των Ιμίων, η τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, οδήγησε την Χώρα σε ένα ανηλεές ράλι αγορών Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, με ανεξέλεγκτη σπατάλη Δημοσίου Χρήματος, το οποίο οι Έλληνες δανείζονταν και μάλιστα με υψηλά επιτόκια, οδηγώντας σε κατακόρυφες Δημόσιες Αμυντικές Δαπάνες, με ύποπτο παρασκήνιο και σκοτεινές αποδοτικές συμφωνίες – καθώς φάνηκε - εκ των υστέρων - για κάποιους… Έτσι, δημιουργήθηκαν δυσθεώρητα Δημόσια Χρέη που μας ακολουθούν έως και σήμερα.

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στην Χώρα, το 1999, ήρθε το επόμενο ιστορικό σκάνδαλο, αυτό του χρηματιστηρίου. Ήταν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο   δημιούργησε και έθρεψε, παρέα με την ύποπτη και “αποδοτική”   ανοχή της Ν.Δ. Πρόκειται για το σκάνδαλο που επέφερε την αφαίμαξη των κόπων και του ιδρώτα μιας ζωής του Ελληνικού Λαού, τον οποίον Λαό, τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, φάνηκαν ανίκανα, τότε, να προστατεύσουν. Ήταν τότε που τεχνηέντως, ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε, ένθερμα, υπέρ της αξιοπιστίας του χρηματιστηρίου, ενθαρρύνοντας τον καθένα πως μπορεί να επενδύσει, ενώ, ταυτόχρονα η Ν.Δ. κρατούσε ύποπτη «σιγή Ιχθύος». Δυστυχώς, ουδείς αποζημίωσε τον Ελληνικό Λαό, ουδείς απολογήθηκε για την μεγάλη ληστεία την οποία υπέστημεν. Ήταν θέμα χρόνου να αποδειχθεί, περίτρανα, τόσο η φούσκα του χρηματιστηρίου όσο και η φούσκα της αξιοπιστίας των εν λόγω Κυβερνήσεων.

Το 2002, η Χώρα μας έγινε μέλος του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης με την είσοδό της στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ. Ήταν τότε που με αλχημείες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να το επιτύχει, εις γνώσιν Ευρωπαίων και Αμερικανών, ενώ η Ν.Δ. εξακολουθούσε να κρατά «σιγήν ιχθύος». Η αλλαγή σε ευρώ επέφερε αύξηση του κόστους διαβίωσης, με την ανορθόδοξη, σκόπιμη στρογγυλοποίηση προς τα πάνω. Έτσι, δημιουργήθηκε χάσμα έναντι μισθών και συντάξεων καθώς και αλόγιστη σπατάλη χρήματος… Ήταν η ίδια εποχή, που «εν μία νυκτί», οι Κυβερνήσεις της τότε εποχής, ψήφισαν Νομοσχέδιο που επέτρεπε την επένδυση των αποθεματικών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων σε Ομόλογα, τα οποία αποδείχθηκαν «τοξικά». Πρόκειται για γεγονός, το οποίο επέφερε μεγάλο πλήγμα στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, χάνοντας δις ευρώ και θέτοντας, έως και το 2014, σε κίνδυνο μη ορθής λειτουργίας έως και κατάρρευσης του Ασφαλιστικού Συστήματος, με κίνδυνο την μη καταβολή συντάξεων. Πολιτικές, που οδήγησαν σε δεκάδες περικοπές μισθών και συντάξεων, την περίοδο 2010-2014. Άξιον μνείας αποτελεί το γεγονός πως, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες πολλά εκ των Ασφαλιστικών Ταμείων επιβίωναν με δανεικά και έκτακτες κρατικές χρηματοδοτήσεις. Προβληματικές καταστάσεις, που καθώς φαίνεται, επηρέασαν και τον χώρο των Φαρμάκων. Εκεί, με βάση τους υπολογισμούς που απορρέουν από το σκάνδαλο NOVARTIS, υπολογίζεται πως το Δημόσιο έχασε 28 δις ευρώ, ακολουθώντας πολλαπλές, μοιραίες   επιβαρύνσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ως γνωστόν, πρόκειται για Πολιτικές που «εντέχνως» εφαρμόσθηκαν, και μάλιστα, εντός βαθιάς κρίσης, ταπεινώνοντας και καταρρακώνοντας ασφαλισμένους και ασθενείς, στερώντας τους τις Δημόσιες Παροχές Υγείας.

Εντωμεταξύ, το PSI έδωσε την χαριστική βολή στο Ασφαλιστικό μας Σύστημα κι επέφερε σοβαρό πλήγμα στους μικρο-ομολογιούχους, οι οποίοι με τους κόπους μιας ζωής θέλησαν να στηρίξουν την Χώρα. Όσο για τον περιβόητο εκσυγχρονισμό που έταζαν σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αυτό ουδέποτε επετεύχθη, παρά μόνο όταν το επέβαλλαν οι καταστάσεις και η ΤΡΟΪΚΑ, η οποία γνώριζε το διαχρονικό οικονομικό «πάρτι» στο χώρο της Υγείας .

Το 2004, η Χώρα μας ανέλαβε την Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε τους Ο.Α. με υπερκοστολογημένα έργα, και σκοτεινές παραθέσεις αυτών, ανεξέλεγκτο υπερδανεισμό της Χώρας για την υλοποίηση των έργων, που περιέργως και αδικαιολογήτως καθυστερούσαν να παραδοθούν. Αυτό αποτέλεσε τον λόγο που η Ν.Δ., παραλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της Χώρας τον Μάρτιο του 2004, εκμεταλλεύτηκε δεόντως, αυξάνοντας πολλαπλά, τα ήδη υπερκοστολογημένα Ολυμπιακά έργα, και επιβαρύνοντας τετράκις πάνω με δις ευρώ τον προϋπολογισμό. Έργα, που ως γνωστόν έμειναν ανεκμετάλλευτα, ακολουθούμενα από ολική ερήμωση και φθορά, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια στην Δημόσια Περιουσία, την οποία ο Ελληνικός Λαός πλήρωσε έξι φορές περισσότερο.  

Εξερχόμενη λοιπόν, η Χώρα της διοργάνωσης των Ο.Α. άκρως υπερχρεωμένη και υπερδανεισμένη και με Κυβέρνηση πλέον Ν.Δ. που υποσχέθηκε να πατάξει την διαφθορά και την διαπλοκή, οδηγήθηκε σε υπέρογκα ελλείμματα και πλασματική Ανάπτυξη. Ακολούθως, ο Ελληνικός Λαός, ωθήθηκε να παραδοθεί, ως βορά στις Τράπεζες και στον υπερδανεισμό, την περίοδο 2004-2007, με υψηλά επιτόκια, παρόλο που οι Τράπεζες δανείζονταν με 0,5% επιτόκιο. Κι αυτό, άνευ νομοθετικού πλαισίου, σκόπιμα, εντός του οποίου ο Έλληνας πολίτης θα μπορούσε να προστατευτεί έναντι των Τραπεζών, οι οποίες δάνειζαν, αφειδώς, ακόμα και το τελευταίο πολίτη και μάλιστα προκλητικά, με άκρως «δελεαστικά» κίνητρα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η παράδοση της Κυριαρχίας της Χώρας με ανεξέλεγκτο υπερδανεισμό και τεράστια Δημόσια χρέη. Ομοίως παραδόθηκε και ο Ελληνικός Λαός στα ίδια Κεφάλαια, με αλόγιστο υπερδανεισμό, με αποκορύφωμα (2008) την άνευ όρων παράδοση του Λαού στις Τράπεζες, χρονική περίοδος κατά την οποία ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μας επιβεβαίωνε πως η κρίση δεν αγγίζει την Χώρα. Πρόκειται για τις ίδιες Τράπεζες, που δάνειζαν ανελλιπώς και αφειδώς, τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με εκατομμύρια ευρώ, νομοθετώντας τις εγγυήσεις των δανείων τους, βάζοντας ως εγγυήσεις τις μελλοντικές Κρατικές Χρηματοδοτήσεις των Κομμάτων τους, που οι ίδιοι νομοθέτησαν, καθώς επίσης και τις αυξήσεις αυτών, θεωρώντας με αλαζονεία την καθεδρία τους, ως «ιδιοκτήτες της εξουσίας».

            Έτσι μας οδήγησαν στο 2009 ΝΔ.- ΠΑΣΟΚ. Με υπερχρεωμένο και υπερδανεισμένο τον Ελληνικό Λαό, με υπερχρεωμένη και υπερδανεισμένη Χώρα, με δις ευρώ ελλείμματα και διαλυμένους όλους τους Δημόσιους Τομείς της Χώρας, έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο υπονόμευσης, χρεοκοπίας και ιδιωτικοποίησης, όπως συνέβη με τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, τα Αεροδρόμια, το Ερρίκος Ντυνάν, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και όλους τους Δημόσιους Τομείς Παραγωγής, που αφού υπονόμευσαν και χρεοκόπησαν έρχονται τώρα ως «σωτήρες» με την καλά προσχεδιασμένη λύση τους…. την «Ιδιωτικοποίηση». Γνωστές πρακτικές και συστήματα που έρχονται από το μακρύ παρελθόν.

Έτσι φτάσαμε στο 2009, αγόμενοι και φερόμενοι, παραπαίοντας στα χρέη και στον υπερδανεισμό, Λαός και Χώρα.., έτος όπου έμελλε να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, εισερχόμενοι στην πλέον μελανή περίοδο για την Χώρα, 2009-2014, παραδομένοι στους καταστροφείς μας και στα προγράμματα λιτότητας, φτωχοποίησης και «αφαίμαξης» των όσων πενιχρών απέμειναν από την ληστρική δεκαετία 1998-2008, με μείωση του πλούτου της Χώρας 60 δις, 28% ανεργία και ακολουθία δραματικών καταστάσεων φτωχοποίησης που όλοι μας ζήσαμε, υπερφορολόγηση της Μεσαίας και Μικρομεσαίας Τάξης, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, 500.000 νέες και νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό, περιουσίες που χάθηκαν και μαζί τους χάθηκε και η αξιοπρέπεια των   Ελλήνων πολιτών.

Κι όμως!! Για άλλη μια φορά, αμετανόητοι και με στυγνότητα, επιχείρησαν εις βάρος, και πάλι, του Ελληνικού Λαού και της Χώρας, την περίοδο 2009-2014, να διαχειρισθούν τις καταστροφές που οι ίδιοι επέφεραν στην Χώρα με πολιτικές εξαπάτησης και αλαζονείας. Έθεσαν διλήμματα μονόδρομων και καταστροφών που οι ίδιοι επέφεραν, δυσφημίζοντας, διεθνώς, τον Ελληνικό Λαό, ως «τεμπέλη και διεφθαρμένο». Είναι οι ίδιοι που οδήγησαν την Χώρα σε σκοτεινά αδιέξοδα και με καταστροφικές συνέπειες.

         Εμείς παραλάβαμε την Χώρα σε αυτήν την προαναφερόμενη κατάσταση και καταφέραμε κάτω από πιέσεις και ασφυκτικές συνθήκες να την βγάλουμε από το τέλμα στο οποίο είχε βρεθεί, συντελώντας στην ορθοπόδηση του Λαού, ανακτώντας την αξιοπρέπειά του, αποκαθιστώντας συγχρόνως, και την Διεθνή Αξιοπιστία που μας αρμόζει. Τα επίπεδα μιζέριας και φτωχοποίησης στα οποία είχε περιέλθει η Χώρα μας, όταν την παραλάβαμε, δεν τα είχε ζήσει ούτε τη μεταπολεμική περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως καταμαρτυρούν οι στατιστικές και οι αριθμοί!!

Καταφέραμε και βάλαμε φρένο στην φτωχοποίηση, στηρίζοντας ουσιαστικά το Κοινωνικό Κράτος, με εύστοχες παρεμβάσεις, έπειτα και της εξόδου μας από τα Μνημόνια (Αύγουστος του 2018).

Μειώσαμε την Ανεργία, από το 28% στο 18% δημιουργώντας γερές βάσεις για την επιστροφή των νέων επιστημόνων που αυξάνουν τα ΑΕΠ ξένων Χωρών, επιστρέψαμε την Κανονικότητα στο χώρο της Εργασίας, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση σε όλους τους τομείς. Βάλαμε φρένο σε περικοπές μισθών και συντάξεων, δίνοντας αυξήσεις, έστω και ελάχιστες, δίχως να θέσουμε σε κίνδυνο την Οικονομία μας. Βάλαμε φρένο στην μείωση του ΑΕΠ, που, επί θητείας μας, αυξήσαμε κατά 7 δις. Παραλάβαμε ελλείμματα και δημιουργήσαμε πλεονάσματα σε τομείς όπως Υγείας και Παιδείας. Δημιουργήσαμε με τους αγώνες του Ελληνικού Λαού Εθνικό Κουμπαρά 35 δις, που με θράσος και προκλητικότητα η Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ανακοινώνουν να τα μοιράσουν στους ίδιους που μοίραζαν δεκαετίες πριν, αμετανόητοι… Ανακτήσαμε την Εθνική μας Κυριαρχία, και συνεχίζουμε… Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την ένωση και προστασία των Αγροτών μας με συγκεκριμένο σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αποσυμπιέζουμε με μειώσεις φόρων και εισφορών την Μεσαία Τάξη με εύστοχες ενισχύσεις και σχεδιασμένες βελτιώσεις των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους, δημιουργώντας, παράλληλα, την Αναπτυξιακή Τράπεζα και τοιουτοτρόπως, ενισχύοντας με ρευστότητα την αγορά, τις Μεσαίες και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, δίνοντας έτσι, την δυνατότητα δημιουργίας νέων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει και οραματίζεται με μοναδικό σκοπό και στόχο, την καλυτέρευση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων πολιτών, με σύγχρονα και ποιοτικά κριτήρια σε όλους τους τομείς, δείχνοντας περίτρανα τις προθέσεις του στα έτη της δικής του διακυβέρνησης, παρόλα τα δεσμά της Χώρας, δεσμά που καταφέραμε να βγάλουμε από τον Ελληνικό Λαό και την Χώρα. Με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και εντιμότητα μετατρέψαμε τα ελλείμματα των Ταμείων σε πλεονάσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε με την δύναμη του Ελληνικού λαού να επαναφέρει την Χώρα μας στην κανονικότητα, με όρθιο τον Ελληνικό Λαό και με αξιοπρέπεια, οδηγώντας την Χώρα στην ευημερία, αξίζοντας έτσι, την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού, ώστε να δώσει την ευκαιρία και την εντολή για να συνεχίσουμε την κατεύθυνση για μια Νέα Ελλάδα στην Νέα Εποχή, υλοποιώντας το δικό μας Πρόγραμμα. Πρόγραμμα - Συμβόλαιο που συνυπογράψαμε το 2015 που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πάνω σε νέες, στέρεες βάσεις τις οποίες μαζί δημιουργήσαμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι η Παράταξη του Ελληνικού Λαού που ενέπνευσε και εμπνέει ενώνοντας τον Ελληνικό Λαό.

Στις 7 Ιουλίου, Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου, η καθεμιά και ο καθένας ξεχωριστά, θα κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της χώρας μας. Καλούμαστε, όλες και όλοι, να κρίνουμε με ωριμότητα, να συγκρίνουμε με ευθύνη και να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον όπως το θέλουμε εμείς , και όχι κάποιοι άλλοι εν αγνοία μας.

Η Χώρα μας μετά το 2015 και εντεύθεν, άλλαξε σελίδα και το ρου της ιστορίας. Καλούμαστε όλες και όλοι, με ενότητα, ομοψυχία και ομόνοια καθώς και με σεβασμό απέναντι στην Ιστορία και τις νέες γενιές, να σχεδιάσουμε και να γράψουμε μαζί την συνέχιση της Ιστορίας, υπό το φως του ήλιου και όχι σε σκοτεινούς θαλάμους, αίθουσες και διαδρόμους, όπου κάποιοι άπληστοι και αλαζόνες προσφεύγουν προκειμένου και πάλι να εξαπατήσουν τον Ελληνικό Λαό επιμελώς!!!

Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή της σωστής απόφασης, η στιγμή που λαμβάνουμε υπόψιν την ιστορία και έτσι σχεδιάζουμε το μέλλον μας ευοίωνο, ελπιδοφόρο, όπως μας αξίζει! Γιατί μας αξίζει!!!

           Όλοι μαζί ενωμένοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούμε να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει…

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.