24|02
2019
14:24

Σπηλιόπουλος: «Απαραίτητο ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα»

Σε νέα παρέμβαση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, μέσω ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος, προχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Σπηλιόπουλος σημειώνει σε δημοσιογράφους : «Η Περιφέρειά μας βρίσκεται σε υστέρηση. Για να πάρει μπροστά χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, μέσω στοχευμένων και μελετημένων παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, απαραίτητο είναι ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα.

«Για τον συγκεκριμένο σκοπό θα συμβάλλουν τόσο τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, όσο και η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ιδιώτες, αλλά και η σύμπραξη ιδιωτών με τον Δημόσιο τομέα», προσέθεσε ο κ. Σπηλιόπουλος και συνεχίζει:

«Από μόνα τους τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν φτάνουν και πολύ περισσότερο με τον τρόπο που μοιράζονται. Απαιτείται στην ουσία ένα ολοκληρωμένο οικονομικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα.

Τρόποι προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας σύγχρονων υποδομών, θέσεων εργασίας, ανάπτυξης του τουρισμού, υπάρχουν. Πρόγραμμα χρειάζεται και συγκεκριμένη στόχευση, σε συνεργασία τόσο με την κεντρική ηγεσία, όσο και με την Ευρώπη. Η παράταξή μας το διαθέτει και γι αυτό προτείνει και διεκδικεί.

Η Περιφέρειά μας δεν αντέχει ούτε μια μέρα χαμένη. Πρέπει άμεσα να βγει από το τέλμα και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε!», υπογραμμίζει κλείνοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

?>

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.