29|03
2019
10:39

Ο Γιώργος Χήνος για αγροτικά ζητήματα

Κύριε Περιφερειάρχη δεν είστε σε θέση να εξαγγέλλετε και πάλι τι ΘΑ κάνετε, αλλά να απολογείστε για όσα ΔΕΝ κάνατε.

Κύριε Κατσιφάρα ως έμπειρος πολιτικός θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι απερχόμενοι από σημαντικές θέσεις της εκτελεστικής διοίκησης δεν κρίνονται από τον λαό στις εκλογές για όσα εξαγγέλλουν ότι θα κάνουν.

Αλλά για όσα έκαναν πράξη στα χρόνια που διοίκησαν.

Και στη δική σας περίπτωση είναι πολλά.

Εννέα χρόνια.

Και δυστυχώς για εσάς, αλλά κυρίως για τους πολίτες του Νομού Ηλείας είναι πολύ περισσότερα όσα δεν πραγματοποιήσατε, αν και τα είχατε υποσχεθεί.

Δεν είστε σε θέση λοιπόν να κάνετε εξαγγελίες και πάλι, όπως την ΟΧΕ Πρωτογενούς τομέα για τα πρώιμα κηπευτικά.

Γιατί είναι χιλιοειπωμένα από εσάς και αυτά και άλλα, όπως για την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) για τις πιπεριές και τα τουρσιά του κάμπου.

Γιατί κύριε Κατσιφάρα, αφού γνωρίζετε τα πρώιμα κηπευτικά, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι παραγωγοί της Ηλείας, λόγω της ζημιάς του 2018 στη βιομηχανική τομάτα και την κορινθιακή σταφίδα, δεν έχουν λάβει ακόμη τη στρεμματική ενίσχυση και παρά τα αγωνιώδη καλέσματά τους στέκεστε απαθής αγνοώντας το ότι οι αγρότες αυτοί δεν μπορούν να ξεκινήσουν τις πρώιμες καλλιέργειές τους.

Ο Πρωτογενής τομέας, κύριε Περιφερειάρχη, η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα και την πρωιμότητα που συνεπάγεται αλλά και τις καινοτόμες καλλιέργειες (φράουλες) θα έπρεπε να μας έχουν ξεχωρίσει ως Περιφέρεια σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Αυτό το έχουν πετύχει κάποιοι παραγωγοί και επιχειρηματίες μόνοι τους με σκληρή δουλειά και μεγάλο ρίσκο, αβοήθητοι από εσάς που τους θυμηθήκατε τώρα στα απότρυγα, και διαφημίζουν τον τόπο και την παραγωγή του σε όλο τον κόσμο.

Αλλά και για το λάδι πάλι τα ίδια.

Φέτος μετατρέψατε το χρυσό της Ηλείας σε δηλητήριο για τους παραγωγούς με την ολιγωρία στη δακοκτονία και κυρίως την έλλειψη πληροφόρησης για το Γλοιοσπόριο.

Και είναι αχαρακτήριστη η συμπεριφορά σας κύριε Περιφερειάρχη και στο ζήτημα της διεκδίκησης αποζημιώσεων για το λάδι.

Είναι θέμα επιβίωσης για τους παραγωγούς και εσείς όσες φορές και αν θέσαμε το θέμα των αποζημιώσεων απαντάτε απλά ότι το μεταφέρατε.

Που είναι η διεκδίκηση ;

Τι φοβάστε; μην σας μαλώσουν και χαλάσει το συμπεθεριό με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Και στο θέμα της προστασίας από τις πλημμύρες των ποταμών πάλι τα ίδια.

Περιμένουν στα Άσπρα Σπίτια, στη Μουριά, στην Κάμενα, στη Λιναριά τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες του 2015, ενώ φέτος, το 2019 έχουμε δραματική αλλαγή της κοίτης του Αλφειού εις βάρος της περιουσίας των παρόχθιων αγροτών.

Η αγροτική παραγωγή του Νομού, κύριε Περιφερειάρχη, χρειάζεται δρόμο, τρένο, πτήσεις cargo για να μεταφερθεί στις αγορές του κόσμου και ακόμη τα περιμένουμε όλα αυτά από το 2011 που σας έκαναν την τιμή οι πολίτες να σας εκλέξουν Περιφερειάρχη.

Αποτελεί λοιπόν, τουλάχιστον τραγική ειρωνεία να έρχεστε τώρα για να μας πείτε τι θα κάνετε.

Σίγουρα θα ήταν πιο χρήσιμο να ζητήσετε συγγνώμη από τους πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν και να απολογηθείτε ενώπιό τους για όλα όσα ΔΕΝ κάνατε.

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.