01|05
2019
19:46

Νίκος Κοροβέσης: Αγνόησαν τα προβλήματα της υπαίθρου και της αγροτιάς!...

Τι αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη “Όλα από την Αρχή” του Νεκτάριου Φαρμάκη

Την βαρύτητα που πρέπει να δίνει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ο οποίος δείχνει σήμερα μαραζωμένος και ουσιαστικά εγκαταλελειμμένος, και από την κυβέρνηση, και από την Περιφερειακή Αρχή τόνισε χθες μιλώντας με Ηλείους πολίτες ο υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Κοροβέσης.

Άκουσα με έκπληξη είπε ο κ. Κοροβέσης, την τελευταία συνέντευξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, η οποία μάλιστα δόθηκε από τον Πύργο. Προσπάθησε να μας πείσει για το δήθεν ενδιαφέρον του, και για ενέργειες που… μάλλον θυμήθηκε τώρα πάνω στα σοβαρά αγροτικά προβλήματα του Νομού και της Περιφέρειας αλλά έμεινε μάταιη όμως η προσπάθεια αφού όλοι γνωρίζουν…

Και γνωρίζω πολύ καλά – συνέχισε ο υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος – ότι η ενασχόληση του με τον αγροτικό και πολύ περισσότερο με τον κτηνοτροφικό τομέα υπήρξε επιφανειακή και καθόλου ουσιαστική ώστε να επιλυθούν πραγματικά τοπικά ζητήματα.

Ο κ. Κατσιφάρας έμεινε δυστυχώς, μακριά από τις ανάγκες της υπαίθρου. Δεν ευαισθητοποιήθηκε ποτέ γι’ αυτές παρά το «καμπανάκι κινδύνου» που κτυπούσαν οι παραγωγοίι είτε για την προώθηση σχεδίων και προγραμμάτων που αξιοποιούσαν άλλες περιοχές όμως εδώ χάνονταν, είτε για την πίστη που θα έπρεπε να είχε ασκήσει για την έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων…

Η ενασχόλησή του με το… καλάθι αγροτικών προϊόντων και η άνευ ουσίας συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις για λόγους εντυπωσιασμού, απεδείχθησαν δαπανηρές διαδικασίες χωρίς κανένα πραγματικό αντίκρυσμα για τους αγρότες μας, στο διάστημα της θητείας του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Μια περιφέρεια με τα δικά μας ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά οφείλει να έχει στον άξονα των ιεραρχημένων προτεραιοτήτων της, τον πρωτογενή τομέα συνδυασμένο με την μεταποίηση και την επιχειρηματικότητα. Με κίνητρα, πρότυπες, καινοτόμες δράσεις, στήριξης πρωτοβουλιών Νέων Αγροτών και επαγγελματιών, μέσα από σύγχρονο τρόπο και αποτελεσματική μέθοδο ουσιαστικής ενίσχυσης σε πολλούς τομείς.

Αν δεν τον κάνει αυτό, σημαίνει ότι δεν σέβεται τους πολίτες, οι οποίοι της εμπιστεύθηκαν να διαχειριστεί την μελλοντική τους πορεία με πρακτικές ανάπτυξης και εξελίξεις της δουλειάς τους και την ποιότητας της ζωής τους.

Η παράταξη μας «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» και ο επικεφαλής της Νεκτάριος Φαρμάκης, λειτουργούν ακριβώς κάτω από ένα τέτοιο πνεύμα αντίληψης, αναζητώντας και σχεδιάζοντας το καινούργιο και το ασφαλές στην διαχείριση θεμάτων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, τονίζει ο κ. Κοροβέσης και προσθέτει:

Γνωρίζοντας τα προβλήματα πάνω απ’ όλα μπορεί να βρει και τις λύσεις. Και τούτο συμβαίνει όταν είσαι δίπλα και κοντά στον κόσμο που εκπροσωπεί δίνοντας όλες τις «μάχες» στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας μαζί τους και όχι εξ’ αποστάσεως η απέναντί τους…


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.