Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Καιρός

Tο βαρομετρικό χαμηλό που περιμένουμε στην Ελλάδα προκαλεί εκτεταμένες πλημμύρες στην Κροατία

Tο βαρομετρικό χαμηλό που περιμένουμε στην Ελλάδα προκαλεί εκτεταμένες πλημμύρες στην Κροατία
Tο βαρομετρικό χαμηλό που περιμένουμε τις επόμενες ώρες να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας και από τα βορειοδυτικά, ήδη από χθες προκαλεί εκτεταμένες πλημμύρες
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
στην Κροατία.

Στη Ριέκα, στη βόρεια Αδριατική έπεσαν 200 λίτρα βροχής, ανά τετραγωνικό μέτρο, που αποτελεί ρεκόρ βροχής τα τελευταία 30 χρόνια.

Στην φωτογραφία από τον μετεωρολογικό δορυφόρο διακρίνετε τους πυρήνες καταιγίδων που αναπτύσσονται στο Ιόνιο. Οι πυρήνες αυτοί δεν θα επηρεάσουν την Ηλεία, κινούνται προς την Ήπειρο όπου θα δώσουν πολύ ισχυρές καταιγίδες μέσα στη νύχτα.

Στην Ηλεία, όπως γράψαμε και στην πρωινή αναλυτική πρόγνωση καιρού, περιμένουμε να μας επηρεάσει το βαρομετρικό χαμηλό την Παρασκευή, αρχικά με πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους και σταδιακά από το απόγευμα και τις βραδυνές ώρες με πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το χαμηλό θα παρουσιάσει καθυστέρηση με διατήρηση των φαινομένων ως και την Κυριακή, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της ημέρας. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το δεύτερο κύμα πολύ ισχυρών καταιγίδων, που το περιμένουμε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, φαίνεται να είναι το πιο ισχυρό, με τα προγνωστικά στοιχεία να δίνουν φαινόμενα πλημμυρικά. Πάντως θα υπάρχουν και διαστήματα ύφεσης.

Μετεωρολογική ενημέρωση για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24