Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Καιρός

Ένα μέτρο βροχής στον Πύργο

Ένα μέτρο βροχής στον Πύργο
Με τις σημερινές βροχοπτώσεις στην Ηλεία, ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στον Πύργο ξεπέρασε τα 1.000 χιλιοστά από την αρχή του 2012,
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
φτάνοντας τα 1.004 χιλιοστά, δηλαδή κάτι παραπάνω από 1 μέτρο ετήσιο ύψος βροχής.

Στο υψηλό φετινό ετήσιο ύψος βροχόπτωσης συνέβαλε και ο ιδιαίτερα υετοφόρος Φεβρουάριος, όπου καταγράφηκαν 465.8 χιλιοστά σε μόλις ένα μήνα. Από τα 465.8, τα 177.8 χιλιοστά σημειώθηκαν σε μόλις 8 ώρες στην ακραία καταιγίδα που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου, όπου μια γυναίκα έχασε την ζωή της, ενώ εκτεταμένες πλημμύρες σημειώθηκαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Απομένουν λίγες ημέρες του φετινού Δεκέμβρη για να δούμε αν θα καταφέρει η φετινή χρονιά, το 2012, να ξεπεράσει το ετήσιο ύψος βροχής του 2009, που είναι το μεγαλύτερο τα τελευταία 4 χρόνια, με 1.080,8 χιλιοστά.

Από τις πιο άνομβρες χρονιές ήταν το 2008, με ετήσιο ύψος βροχής μόλις 567,6 χιλιοστά.

Το 2010 καταγράφηκαν 832,4, και το 2011 959,8 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα κλιματολογικά στοιχεία για την πόλη του Πύργου, η μέση κανονική ετήσια τιμή είναι 920.9 χιλιοστά.

Μετεωρολογική ενημέρωση: Θεόδωρος Κονδύλης

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24