Καιρός

«Ο χειμώνας δεν τελείωσε»: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

«Ο χειμώνας δεν τελείωσε»: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Δεν φαίνεται να τελειώνει ο χειμώνας, παρόλο που το τσουχτερό κρύο υποχωρεί δίνοντας τη θέση του σε βροχές και καταιγίδες και υψηλότερες θερμοκρασίες. Άστατος, λοιπόν, θα παραμείνει καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Καθαρά Δευτέρα.

«Πιο θερμές και πιο υγρές αέριες μάζες θα μας απασχολήσουν στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να μαλακώσει ο καιρός ως προς το κρύο, παρόλα αυτά θα είναι άστατο το καιρικό μοτίβο με κατά διαστήματα βροχές και τα χιόνια να περιορίζονται στα βουνά» ανέφερε.

Οι καιρός σήμερα

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, σήμερα Δευτέρα, ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό αρχίζει και μας προσεγγίζει από τα δυτικά τμήματα της χώρας μας, έτσι θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα και προς το βράδυ θα επεκταθούν τα φαινόμενα και πιο ανατολικά.Σήμερα επειδή υπάρχει εγκλωβισμένο ψύχος δεν αποκλείεται να βλέπουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Στην Αττική, σήμερα αναμένονται συννεφιές και από το απόγευμα βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Στη Θεσσαλονίκη, πιο κλειστός ο καιρός με βροχή ή χιονόνερο, χιόνια λίγο πιο χαμηλά, ο καιρός θα είναι άστατος, βροχερός και ψυχρός.Ανεβαίνει ο υδράργυρος, θα μαλακώσει ο καιρός ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες κοντά στους 10 με 16, παρόλα αυτά ο καιρός θα είναι βροχερός μέχρι και τη Καθαρά Δευτέρα, θα έχουμε μια παρέλαση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών που άλλοτε θα δημιουργούν βροχερό σκηνικό και άλλοτε θα βελτιώνεται ο καιρό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες με βροχές σε κάποιες περιοχές, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, ένας χειμωνιάτικος καιρός.

Την Παρασκευή φαίνεται ότι θα έχουμε μία αστάθεια θα μας απασχολήσουν βαρομετρικά χαμηλά και από τα δυτικά, το ένα θα κινηθεί Πέμπτη με Παρασκευή πάνω από τη χώρα μας και το άλλο κοντά στην Κυριακή με Δευτέρα γιαυτό και θα είναι άστατες οι καιρικές συνθήκες.

Πιθανόν να έχουμε και κάποιες βροχές σε ορισμένες περιοχές που θα λάβουν χώρα οι συγκεντρώσεις την Παρασκευή.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup