Καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κορυφώνεται το κύμα αστάθειας - Διήμερο κακοκαιρίας

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κορυφώνεται το κύμα αστάθειας - Διήμερο κακοκαιρίας Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ILIALIVE.GR
Έντονα άστατος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Θα είναι μία εβδομάδα, οι επόμενες ημέρες με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες. 'Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μπορεί να ξεκινάμε με ηλιοφάνεια κοντά όμως στο απόγευμα θα βγαίνει αυτή η αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες.

Μάλιστα τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν Παρασκευή και Σάββατο να είναι η κορύφωση αυτού του κύματος αστάθειας, που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε καταιγίδες ακόμη και τις πρωινές ώρες ή ακόμη και βραδινές, ιδαίτερα για την κεντρική δυτική και νότια Ελλάδα.

Σήμερα, προς την κεντρική και νότια Ελλάδα θα βγουν μπόρες ή και καταιγίδες αργά το απόγευμα σε ηπειρωτικές περιοχές. Αυτή η αστάθεια μέρα με τη μέρα θα γίνεται πιο έντονη όπου το Σάββατο θα φθάσουμε σε κορύφωση αυτού του νέου κύματος αστάθειας.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου θα κυριαρχήσει άστατος καιρός, καθώς εκεί αναμένουμε ώρες ή και καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Τα φαινόμενα θα έχουν μικρή χρονική διάρκεια και θα είναι τοπικού χαρακτήρα με εξαίρεση την Παρασκευή και το Σάββατο που φαίνεται να έχουμε πιο γενικευμένου χαρακτήρα των φαινομένων αυτών.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή καθώς θα αγγίξει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η ημέρα ξεκινάει με τοπικές συννεφιές, αργά όμως το απόγευμα και τη νύχτα περιμένουμε η αστάθεια να απασχολήσει και τμήματα του νομού, κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι κοντά στους 28 βαθμούς στο κέντρο.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε συννεφιές και ηλιοφάνεια χωρίς όμως φαινόμενα. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Πέμπτη, η διαταραχή θα επηρεάσει και τα νότια τμήματα της χώρας μας. Δηλαδή θα επηρεάσει και την νότια Κρήτη και την περιοχή των Κυκλάδων και την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Επομένως από το απόγευμα αλλά Παρασκευή και Σάββατο θα βλέπουμε μια γενικευμένη αστάθεια. Τα φαινόμενα αυτά θα εξελίσονται σε θαλάσσιες, παρθαλάσσιες εκτάσεις.

Αύριο το απόγευμα αστάθεια στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης, θα δούμε μια πιο γενικευμένη αστάθεια, όπου θα πάμε την Παρασκευή και Σάββατο όπου θα δούμε κορύφωση.

Θα επεκταθούν τα φαινόμενα και προς την κεντρική νότια και ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Η Παρασκευή και το Σάββατο είναι δύο ημέρες που θέλουν προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να έχουμε και μικροπλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις.

Είμαστε σε μία εποχή που μπορεί να έχουμε αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Πηγή: Dnews.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup