Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Καιρός

Κορυφώνεται το «κύμα» καύσωνα σήμερα, νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Πού προβλέπονται 44άρια, οι περιοχές στο «κόκκινο»

Κορυφώνεται το «κύμα» καύσωνα σήμερα, νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Πού προβλέπονται 44άρια, οι περιοχές στο «κόκκινο» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις - Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και σήμερα, Παρασκευή, η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου και στη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη (24-07-25) επικαιροποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν αξιόλογες μεταβολές.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα παραμείνει σήμερα Παρασκευή (25-07-25) και αύριο Σάββατο (26-07-25) η θερμοκρασία στη χώρα μας.

Την Κυριακή (27-07-25) προβλέπεται λήξη του καύσωνα στη δυτική Ελλάδα, ενώ τη Δευτέρα (28-07-25) αναμένεται υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και στην ανατολική χώρα.

Επισημαίνεται πως:

Α. οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα (περί τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα αστικά κέντρα).

Β. Σήμερα Παρασκευή (25-07-25) από το μεσημέρι και το Σάββατο (26-07-25) στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο θα επικρατούν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ.

Μέχρι και την Κυριακή (27-07-25) πιο αναλυτικά:

1. Την Παρασκευή (25-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς.

β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
 
γ) στα νησιά του Ιονίου και τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

2. Το Σάββατο (26-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 40 με 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς.

β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ) στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

δ) τη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Κυριακή (27-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:

α) στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 39 με 40 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς.

β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

γ) στα νησιά του Ιονίου τους 35 βαθμούς Κελσίου.

δ) στην Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24