Το δροσερό διάλειμμά που φαίνεται ότι θα κρατήσει αρκετές ημέρες απολαμβάνουμε στην Ηλεία.
Για σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 29-31oC , τιμές χαμηλές για την εποχή, αλλά απολαυστικές μετά τον καύσωνα που προηγήθηκε.
Οι άνεμοι στο στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας με έμφαση στα ορεινά. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 02 Αυγούστου αναμένεται αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, με έμφαση στα ορεινά τμήματα. Οι καταιγίδες στα βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 34-36 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Στη Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr



























