Κέντρο Μελέτης HomeWork
Κέντρο Μελέτης HomeWork
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Καιρός

Ηλεία: Τσουχτερό κρύο, βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε μεγάλο υψόμετρο

Ηλεία: Τσουχτερό κρύο, βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε μεγάλο υψόμετρο Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Μεγάλη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας λόγω της "πολικής φωτοβολίδας" που θα επηρεάσει και την Ηλεία. 

Έτσι ο ο υδράργυρος υποχωρεί από σήμερα αισθητά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11-12oC, ενώ αύριο θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο. 

Βροχές αναμένονται κατά τόπους κυρίως το πρωί με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, και ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές του νομού με μεγάλο υψόμετρο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά τόπους. Πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε νησιωτικές περιοχές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές και περιοχές χαμηλού υψομέτρου των ηπειρωτικών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε περιοχές των ορεινών ηπειρωτικών αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 3 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 9, στη Θεσσαλία από 0 έως 10, στην Ήπειρο από -1 έως 10, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 3 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 13, στις Κυκλάδες από 7 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών χιονοπτώσεων στα ορεινά και βροχοπτώσεων στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Πηγή: meteo.gr

{https://exchange.glomex.com/video/v-dfkw4sox96i9?integrationId=eexbs1blhykrzwj}

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

ilialive aggelia 300x300
ilialive aggelia 600x600