Τα φαινόμενα ωστόσο δεν αναμένεται να έχουν μεγάλη ένταση, καθώς η συγκεκριμένη αέρια μάζα είναι κατά βάση ξηρή και θα χρειαστεί να «φορτωθεί» υγρασία από το Αιγαίο προκειμένου να δώσει αξιόλογες βροχές ή χιόνια.
Η σημερινή ημέρα χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο φάσεις. Μέχρι και το απόγευμα, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ήπιες και η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ, με τα φαινόμενα να κινούνται από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά.
Τι προβλέπεται για την Αττική
Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 -11 °C στα πεδινά. Οι βοριάδες Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις στα ανατολικά του νομού. Βροχή ή χιονόνερο αναμένουμε στα πεδινά. Λίγα χιόνια θα δούμε μέχρι τα 500 μέτρα χωρίς προβλήματα χιονοστρώσεων.Ολόκληρη η ανάρτησή του
«"Κλείδωσε τετραήμερο Ουκρανικό ψύχος..."Καλημέρα!
👉Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας με πτώση της θερμοκρασία , βοριάδες και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
🎯Στην καρδιά του χειμώνα μια τέτοια καιρική εξέλιξη κάθε άλλο παρά αφύσικη δεν είναι.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ψυχρής εισβολής η οποία μας έρχεται απο την περιοχή της Ουκρανίας είναι:
✅Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο θα είναι της τάξης των 10 βαθμών.
✅Τα χιόνια τα οποία γενικά δεν θα είναι πολλά, θα απασχολήσουν τα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερέας ,της Εύβοιας, της Α-ΒΑ Πελοπόννησο, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Παροδικά θα φτάσουν μέχρι τα 500μέτρα στις κεντροβόρειες περιοχές.
🎯Αττική : Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 3 -11 °C στα πεδινά. Οι βοριάδες Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις στα ανατολικά του νομού.Βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά.Λίγα χιόνια μέχρι τα 500 μέτρα.Χωρίς προβλήματα χιονοστρώσεων».
Η πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών
Το Σαββατοκύριακο 17/1 - 18/1 θα χαρακτηρίζεται από βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.Οι άνεμοι θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές με προσανατολισμό προς το Αιγαίο.



























