Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Ειδικότερα:
- στην περιοχή Κέρκυρας - Παξών το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής
- στην Ήπειρο το απόγευμα
- στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως αργά το απόγευμα.
Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι πνέουν στο Ιόνιο, φτάνοντας τα επτά με οκτώ μποφόρ και στο Αιγαίο που φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι εννέα μποφόρ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη ανατολική Ελλάδα και κυρίως στις νότιες και κεντρικές περιοχές της (Πελοπόννησο, Κρήτη, ανατολική Στερεά - συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- Κυκλάδες και Εύβοια).
«Δεμένα» τα πλοία
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν τα πλοία είναι «δεμένα» στα λιμάνια της Αττικής μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (15/2).
Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ και σε άλλα λιμάνια της χώρας, καθώς σήμερα αναμένεται να πνέουν άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ στα πελάγη.
Πηγή: cnn.gr






















