Τα στοιχεία δείχνουν πως το καλοκαίρι δεν θα μας αφήσει εύκολα και οι παραλίες θα συνεχίσουν να είναι γεμάτες τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη.
Άλλωστε με τον υδράργυρο ψηλά ο κόσμος θα συνεχίζει να αναζητά ανάσες δροσιάς.
Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο, θα κυμανθεί στους 32-35oC και τοπικά ίσως και λίγο πιο ψηλά.
Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Ηλείας, σήμερα.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο και στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 34, στη Θεσσαλία από 20 έως 35, στην Ήπειρο από 20 έως 34, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 18 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 33, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 35, στις Κυκλάδες από 22 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 35 και στην Κρήτη από 19 έως 32.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr
{https://exchange.glomex.com/video/v-dl6fmz3atlgp?integrationId=eexbs1blhykrzwj}



























