Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου
Κόσμος

Κύπρος: Αποθηκεύουν προμήθειες στις Βάσεις για το Brexit

Κύπρος: Αποθηκεύουν προμήθειες στις Βάσεις για το Brexit
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Γεωργικά Μηχανήματα ΣΚΟΥΤΑΣ - STIHL
Ελαιοτριβείο Χροναράκη - Τυποποίηση Ελαιολάδου

Οι «προκαταβολικές αγορές» προμηθειών γίνονται και σε στρατιωτικές βάσεις επί βρετανικού εδάφους για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από ένα πιθανό ένα «no deal»

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, όπως και οι στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Γιβραλτάρ και στα νησιά Φώκλαντ, έχουν αυξήσει την αποθήκευση τροφίμων, καυσίμων και πυρομαχικών ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες ελλείψεις για το στράτευμα σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Αυτό αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, που προσθέτει ότι ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και σε στρατιωτικές βάσεις επί βρετανικού εδάφους.

Όπως αναφέρεται, βασικός σκοπός των προετοιμασιών είναι να εξασφαλιστεί η επάρκεια προμηθειών για τις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση που οι εισαγωγές και οι εξαγωγές καταστούν πιο δύσκολες, λόγω της αναταραχής που θα μπορούσε να συνοδεύσει ένα «no deal».

Οι πληροφορίες του Sky News αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν δαπανήσει τουλάχιστον 23 εκατομμύρια λίρες για «προκαταβολικές αγορές» προμηθειών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι είναι συνήθης πρακτική ο καταρτισμός σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. «Είναι απολύτως σωστό η κυβέρνηση να διασφαλίζει ότι είμαστε προετοιμασμένοι και με επαρκείς πόρους για μια σειρά σεναρίων όταν φύγουμε από την ΕΕ», προσθέτει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews.com.cy

TAGS:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος
Κωτσάκη Νικολία Παιδίατρος