Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Τι είπε στη σύντομη αλλά άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του - Στους 187 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών

Ο πρωθυπουργός ης Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ-γουόν παραιτήθηκε την Κυριακή αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επιβάτες κυρίως νεαροί μαθητές.

«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση,» ανέφερε σε μια σύντομη άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του.

Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικές ενέργειες και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24