Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί καμία απειλή κατά της δημόσιας τάξης, με τον Τούρκο πρόεδρο να δεσμεύεται ότι θα είναι ανυποχώρητος ενάντια σε βανδαλισμούς και σε βία στους δρόμους, εν μέσω αυξανόμενων διαδηλώσεων κατά της σύλληψης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Δεν θα επιτρέψουμε διατάραξη της δημόσιας τάξης. Δεν θα ενδώσουμε σε βανδαλισμούς ή στην τρομοκρατία του δρόμου», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του.
«Θέλω να γίνει γνωστό ότι δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε μια χούφτα ανίκανων φιλόδοξων ανθρώπων που απειλούν την ειρήνη του έθνους μας, προκαλούν τον λαό μας και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να ενοχλήσουν την Τουρκία μόνο και μόνο για να μην διαταραχθούν οι τύχες, τα συμφέροντά τους, τα σχέδια κερδοσκοπίας και λεηλασίας. Ο δρόμος που έχει χαράξει ο Πρόεδρος του CHP είναι αδιέξοδος» είπε ακόμα ο Ερντογάν.
Çok açık ve net söylüyorum:
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 21, 2025
CHP Genel Başkanı’nın çağırdığı sokak, çıkmaz sokaktır.
Hırsızlığı, soygunu, hukuksuzluğu, sahtekârlığı savunmak için mahkeme salonları yerine sokağı işaret etmesi vahim bir sorumsuzluktur.…
Στο μεταξύ, ενώπιον εισαγγελέα στο αστυνομικό τμήμα που κρατείται, βρίσκεται από τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προκειμένου να καταθέσει.
Θυμίζεται πως ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης συνελήφθη με κατηγορίες που περιλαμβάνουν τη δωροδοκία και τη συνδρομή σε τρομοκρατική ομάδα. Παράλληλα, δημεύτηκε και η κατασκευαστική εταιρεία συνιδιοκτησίας του Ιμάμογλου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Ο έλεγχος της εταιρείας πέρασε στο Ειρηνοδικείο, βάσει εκθέσεων έρευνας οικονομικού εγκλήματος.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των συλλήψεων στο πλαίσιο της έρευνας για τρομοκρατία και διαφθορά κατά του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης αυξήθηκε σε 90.
Πηγή: Protothema.gr





























