Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Γαλλία: Κατέρρευσε η κυβέρνηση Μπαϊρού: Δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης - Οι επόμενες κινήσεις Μακρόν

Γαλλία: Κατέρρευσε η κυβέρνηση Μπαϊρού: Δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης - Οι επόμενες κινήσεις Μακρόν Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΡΑ/ LUDOVIC MARIN POOL
Ο Μακρόν ψάχνει τον 5ο πρωθυπουργό σε δύο χρόνια
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Έπεσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαιρού στη Γαλλία, αφού δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνοσυνέλευση.

Με 194 ψήφους υπέρ, έναντι 364 κατά, η κυβέρνηση Μπαϊρού καταψηφίστηκε και η Γαλλία βυθίζεται για ακόμη μια φορά στη δίνη πολιτικής κρίσης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του, ο Μπαϊρού σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του αύριο το πρωί.

Συγκεκριμένα, 364 βουλευτές ψήφισαν «κατά» και 194 «υπέρ» και 25 επέλεξαν την αποχή. Ο Μακρόν θα αναζητήσει νέο πρωθυπουργό θέλοντας να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Εντάσεις κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης

Με την ομιλία του Φρανσουά Μπαϊρού ξεκίνησε στο γαλλικό κοινοβούλιο η κρίσιμη συνεδρίαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, που έκλεισε με ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, στην κυβέρνηση Φρανσουά Μπαϊρού.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε το χρέος, δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε καθόλου», δήλωσε ο Μπαϊρού ανεβαίνοντας στο βήμα του κοινοβουλίου για να αναλάβει την ευθύνη της κυβέρνησής του για τον προϋπολογισμό λιτότητας, που έχει στόχο να περιορίσει το χρέος της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο 114% του ΑΕΠ. Τόνισε πως «ήθελε» αυτό το «δοκιμασία αλήθειας».

Η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού, τέταρτου πρωθυπουργού που διόρισε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του το 2022 και δεύτερου από τότε που διέλυσε την Εθνοσυνέλευση τον Ιούνιο 2024, έπεσε. Και η Γαλλία, η οποία λυγίζει κάθε μέρα και λίγο περισσότερο κάτω από το βάρος του δημόσιου χρέους της, βυθίζεται σε πολιτική κρίση, με τα κόμματα να έχουν βγάλει τα μαχαίρια με στόχο τις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2027.

{https://www.youtube.com/watch?v=LkpSVdIHjk4}

«Να παραιτηθεί ο Μακρόν»

Το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα δήλωσε έτοιμο να κυβερνήσει αν ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τους το ζητήσει, δήλωσε ο Μπορίς Βαλό, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν κάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν να παραιτηθεί, σημειώνοντας, ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές «δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση» για τον Μακρόν.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24