Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Κόσμος

Politico: Όλο και πιο απογοητευμένος ο Τραμπ και το επιτελείο του από τον Νετανιάχου

Politico: Όλο και πιο απογοητευμένος ο Τραμπ και το επιτελείο του από τον Νετανιάχου Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΡΑ/ Gripas Yuri
«Κάθε φορά που σημειώνουν πρόοδο οι συνομιλίες για εκεχειρία και ομήρους, φαίνεται ότι βομβαρδίζει κάποιον», αναφέρει πηγή κοντινή στον Τραμπ για το Νετανιάχου
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Όλο και πιο απογοητευμένος φέρεται να είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το Politico και, μετά την επίθεση του Ισραήλ εναντίον ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ, ανησυχεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θέλει να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων.

Το άρθρο του Politico επικαλείται ανώνυμη πηγή που περιγράφεται ως «κοντινή στην ομάδα εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου» και αναφέρει ότι η βομβιστική επίθεση της Τρίτης εναντίον ηγετών της Χαμάς στη Ντόχα μπορεί να ήταν σκόπιμη κίνηση για να παρεμποδίσει τις συνομιλίες.

«Κάθε φορά που σημειώνουν πρόοδο, φαίνεται ότι βομβαρδίζει κάποιον», αναφέρει η πηγή στο διεθνές μέσο. «Γι' αυτό ο πρόεδρος και οι βοηθοί του είναι τόσο απογοητευμένοι με τον Νετανιάχου».

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης στο Politico ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, έχει συζητήσει με ηγέτες του Κατάρ την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, θα βρεθεί εντός της ημέρας την Ουάσιγκτον όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Τραμπ, τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, τον Ρούμπιο και τον ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ.

Ο Τραμπ επέκρινε την επίθεση κατά του Κατάρ, σύμμαχου των ΗΠΑ, και υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί, ωστόσο παράλληλα δήλωσε ότι η εξόντωση των ηγετών της Χαμάς είναι «αξιόλογος στόχος». Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι οι ηγέτες της δεν σκοτώθηκαν στην επίθεση.

«Ήταν η πιο δημόσια κριτική που έχω δει από Ρεπουμπλικανό πρόεδρο προς Ισραηλινό ηγέτη εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε η πηγή στο Politico, αναφερόμενη στην ανάρτηση του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίθεση.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

vlaxantoni pop xmas24