Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν νέα τηλεφωνική συνομιλία.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, τόνισε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε μια θετική συζήτηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία.
President Trump has concluded a positive call with President Putin concerning Ukraine.
— Karoline Leavitt (@PressSec) December 29, 2025
Την ίδια ωρα, η Μόσχα επιβεβαίωσε τη νέα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ. Λεπτομέρειες έδωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε «σαφώς» στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η διαπραγματευτική θέση της Μόσχας μετά την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία θα αναθεωρηθεί.
Ο Τραμπ, όπως σημείωσε ο Ουσάκοφ, ήταν σοκαρισμένος και εξοργισμένος από την επίθεση του Κιέβου στην κατοικία του Ρώσου ηγέτη.
Πηγή: Protothema.gr




























