Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Ισραήλ ζήτησε να αγοράσει «δώδεκα χιλιάδες (12.000) βόμβες γενικής χρήσης BLU-110A/B, βάρους 1.000 λιβρών», αξίας άνω των 151 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο «αποφάσισε και παρέσχε λεπτομερή αιτιολόγηση ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί την άμεση πώληση των ανωτέρω αμυντικών ειδών και αμυντικών υπηρεσιών στην κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, παρακάμπτοντας έτσι τις απαιτήσεις εξέτασης από το Κογκρέσο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης και η επίσπευση της πώλησης έρχονται σε μια στιγμή που το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τον πόλεμο τους εναντίον του Ιράν. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε το Σάββατο μια νέα σφοδρή επίθεση, λέγοντας: «Σήμερα το Ιράν θα δεχτεί πολύ σκληρό χτύπημα!».
«Λόγω της κακής συμπεριφοράς του Ιράν, εξετάζεται σοβαρά η πλήρης καταστροφή και ο βέβαιος θάνατος περιοχών και ομάδων ανθρώπων που μέχρι τώρα δεν είχαν θεωρηθεί ως στόχοι», έγραψε το Σάββατο το πρωί στο Truth Social.
Πηγή: cnn.gr





























